| Gün boyu süren derslerde, katılımcıların dilin inceliklerini keşfetmesi hedefleniyor. Eğitim sonunda yapılacak olan teorik ve uygulama sınavları ile kazanılan bilgi ve beceriler somut bir şekilde ölçülecek. Başarılı olan katılımcılar, edindikleri kazanımları TRT onaylı sertifika ile belgeleyebilecekler. Uzun yıllara dayanan deneyimi ile öne çıkan eğitmen Cüneyt Kıran da mesleki birikimini katılımcılarla paylaşacak. Toplam 17 bölümden oluşan eğitim programı, konuşmanın yapı taşlarını adım adım ele alacak şekilde kurgulandı. Katılımcılar, ilk aşamada sözlü iletişimin doğasını ve konuşma organlarının doğru kullanımını öğrenecek. Süreç, nefes ve ses çalışmaları ile derinleşecek. Türkçenin ses özellikleri üzerine yapılacak kapsamlı çalışmalar ise dilin inceliklerinin fark edilmesini sağlayacak. Boğumlama, vurgu, ulama ve tonlama gibi konularda yapılacak uygulamalar, doğru ve etkili konuşmanın temelini oluşturacak. Toplam 42 saat sürecek programın ilerleyen aşamalarında, anlatım gücünü artırmaya yönelik çalışmalar öne çıkacak. Konuşma hızı, yerleşik yanlışlar ve ifade biçimleri üzerine yapılacak derslerde, katılımcılar kendi konuşma alışkanlıklarını yeniden şekillendirme fırsatı bulacak. Metin çalışmaları ile desteklenen süreç, teorik bilgiyi pratiğe dönüştürecek. Ayrıca katılımcılar, beden dili ve topluluk önünde konuşma uygulamaları ile öz güvenlerini güçlendirme fırsatını yakalayacaklar. TRT Akademi'nin düzenli aralıklarla düzenlediği diksiyon eğitimleri, titizlikle hazırlanıyor ve dinleyeni etkilemeyi hedefliyor. Akademinin diksiyon eğitimleri ve diğer programları hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler, trtakademi.com.tr adresini ziyaret edebilir. Siz de etkili iletişim becerilerinizi geliştirmek için bu tarz eğitimlere katılmayı düşünür müsünüz? |
|