Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

⚡ TSE, Akkuyu Nükleer Santrali'nde 20 Bin Denetim Gerçekleştirdi

📍Türk Standardları Enstitüsü (TSE), Türkiye'nin nükleer enerji alanındaki en kritik projelerinden biri olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS)'nde bağımsız gözetim faaliyetlerini kararlılıkla sürdürüyor.

Enstitü, Türkiye'nin ilk nükleer enerji projesi olan Akkuyu NGS'de inşaat ve montajdan işletmeye alma süreçlerine kadar uzanan geniş bir yelpazede çalışmalar yapıyor. Mart 2023 ile 2026'nın ilk çeyreği arasında gerçekleştirilen 20 bini aşkın denetim ile TSE, projede aktif bir rol üstlenmiş durumda.

Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK) tarafından "Nükleer Yapı Denetim Kuruluşu" olarak yetkilendirilen TSE, sahada, inşaatta ve montaj süreçlerinde hem kamu tarafında hem de yerli kuruluşlar arasında en yetkin kurumlar arasında gösteriliyor.

Akkuyu NGS'nin 1. ünitesinde başlatılan işletmeye alma süreçleri, Türkiye açısından önemli bir dönüm noktası olarak kayıtlara geçti. TSE bu kritik aşamada sağladığı bağımsız gözetim hizmetiyle, Türkiye'de bu alanda denetim gerçekleştiren ilk yerli kuruluş unvanını aldı. İşletmeye alma çalışmaları kapsamında 950'den fazla test prosedürü ve yaklaşık 8 bin denetim planı üzerinden faaliyetler kesintisiz olarak devam ediyor.

TSE, projede yalnızca denetim faaliyetleriyle değil, aynı zamanda "Onaylı Malzeme Kuruluşu" olarak da görev yapıyor. Bu çerçevede yerli üreticilere nükleer standartlara uyum konusunda teknik destek sağlayan Enstitü, Türkiye'de yerlileştirme çalışmalarına katkıda bulunuyor.

Ayrıca TSE, Türk sanayisinin küresel nükleer tedarik zincirine entegrasyonunu destekleyen önemli bir aktör konumunda. Uluslararası işbirlikleri aracılığıyla nükleer alanda bilgi transferini hızlandıran kurum, hem yerli uzman yetişmesine katkı sunuyor hem de Türkiye'nin bu stratejik alandaki rekabet gücünü artırıyor.

Akkuyu NGS'de yürütülen tüm bu kapsamlı çalışmalar, TSE'nin Türkiye'nin nükleer enerji alanındaki teknik güvence unsurlarından biri olduğunu net bir şekilde ortaya koyuyor.

Sizce Türkiye'nin nükleer enerji alanındaki teknik bilgi birikimi ve denetim kapasitesi, enerji bağımsızlığı hedefimize ne ölçüde katkı sağlayacak?
akkuyu-2433918.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri