Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚀 Türkiye, 5G Devrimi ile Dijital Çağa Resmen Adım Atıyor

BinGünlükHaber

Gazeteci
Gazeteci
Okur Üye
Üye
📍Türkiye, mobil iletişim altyapısında tarihi bir dönüm noktasına ulaşıyor. Uzun süredir devam eden test çalışmalarının ardından, dijital dünyanın kapılarını ardına kadar aralayacak olan yeni nesil hücresel ağ teknolojisi, 1 Nisan itibarıyla resmen hayatımıza giriyor.

Beştepe'de düzenlenen "5G ile İletişimde Güçlü Türkiye Töreni"nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu devrimin sadece bir iletişim aracı olmadığını vurguladı. Erdoğan, 5G'nin aynı zamanda ülkenin ekonomik kalkınması, endüstriyel dönüşümü ve teknolojik bağımsızlığı için kritik bir adım olduğunun altını çizdi.

Bu yeni teknoloji, saniyeler içinde devasa dosyaların indirilmesini, nesnelerin interneti (IoT) ekosisteminin yaygınlaşmasını ve gerçek zamanlı veri akışını mümkün kılacak. Akıllı şehirler, otonom araçlar ve sanal gerçeklik uygulamaları gibi geleceğin teknolojileri, 5G altyapısının sunduğu ultra düşük gecikme süreleri ve yüksek bant genişliği sayesinde hayat bulacak.

Törende, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yetkilileri de hazır bulundu. Yetkililer, ilk etapta büyük metropollerde başlayacak olan kapsamanın, önümüzdeki yıllar içinde ülke geneline yaygınlaştırılacağını duyurdu.

Operatörlerin, bu yeni ağ üzerinden sunacakları yüksek hızlı paketler ve özel kurumsal çözümler için hazırlıklarını tamamladığı belirtildi. Tüketiciler, akıllı telefonlarından 4.5G'den 5G'ye geçişi, cihazlarının uyumluluğuna bağlı olarak hissedilir bir şekilde deneyimleyebilecek.

Sizce 5G teknolojisi, en çok hangi sektörde (oyun, sağlık, üretim vb.) devrim yaratacak?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri