Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚄 Türkiye'nin İlk Hızlı Tren Fabrikasında İnşaat Yüzde 55 Tamamlandı

📍Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii AŞ (TÜRASAŞ) bünyesinde inşa edilen Türkiye'nin ilk hızlı tren fabrikasına ilişkin bir açıklama yaptı.

Uraloğlu, TÜRASAŞ Sakarya Bölge Müdürlüğü sahasında devam eden fabrika inşaat çalışmalarının hızla sürdüğünü belirtti. Bakan, Orta Doğu'nun en büyük raylı sistem üreticilerinden biri olan TÜRASAŞ öncülüğünde, Türkiye'nin artık kendi hızlı trenlerini üretebileceğini kaydetti.

Açıklamasında, Türkiye'nin artık hızlı tren fabrikalarını inşa edebilen, teknolojisini geliştiren ve üretim süreçlerini kendi mühendisliğiyle yöneten bir konuma geldiğinin altını çizdi. Ayrıca tren setlerinin üretimi ve test aşamalarının da yerli imkanlarla yapılabileceği vurgulandı.

Fabrika çalışmalarındaki son duruma dair bilgi veren Bakan Uraloğlu, "4,5 aylık süreçte, 18 bin metrekarelik devasa alanda devam eden inşaatta yüzde 55 ilerleme sağladık." ifadelerini kullandı.

Bu yıl içinde çalışmaları tamamlayarak fabrikayı hizmete almayı ve ülkenin hızlı trenlerini bu tesiste üretmeyi hedeflediklerini bildirdi. Fabrikanın tamamlanmasıyla, saatte 225 kilometre hıza sahip Türkiye'nin ilk hızlı treni başta olmak üzere birçok yerli ve milli hızlı tren burada üretilecek.

Yüksek hızlı tren setlerinin üretim, montaj ve test süreçlerinin tek çatı altında gerçekleştirileceği aktarıldı. Tesisin, Türkiye'nin yerli ve milli tren üretim kapasitesine önemli bir katkı sağlayacağı belirtildi.

Bakan Uraloğlu, fabrikanın ihtiyaç duyduğu enerjiyi güneşten alacağını da açıkladı. Kurulacak güneş enerji sistemi sayesinde sürdürülebilir bir üretim modeli oluşturulacağını ve karbon ayak izinin azaltılacağını söyledi.

Raylı sistemlerde yerliliği artırırken, çevreye duyarlı bir üretim anlayışını da esas alacaklarını ifade etti. Tesisin devreye girmesiyle, ülkenin ihtiyaç duyduğu hızlı tren setlerinin kendi imkanlarıyla üretileceğini tekrarladı.

Sizce bu fabrikanın tamamlanması Türkiye'nin ulaşım ve yerli sanayi hedeflerinde nasıl bir dönüm noktası olacak?
ilk-hizli-tren-fabrikasi-sakarya-dha-2447404.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri