Takım, artık Verstappen Sim Racing adıyla yarışacak. Bu hamle, Verstappen.com Racing projesinin hayata geçirilmesinin üzerinden tam dört yıl sonra geldi ve sim racing sahnesinde büyük bir hype yarattı. Şu an için bu değişiklik daha çok vitrine yönelik bir yenileme gibi görünüyor. Çünkü ekibin mevcut personel yapısında veya ulaşmak istediği yarış hedeflerinde köklü bir değişiklik bulunmuyor. 2000 yılında Domino Duhan tarafından kurulan Team Redline, simülasyon dünyasının en başarılı ve istikrarlı takımlarından biriydi. Esports World Cup ve Le Mans Virtual Series gibi elit organizasyonlarda sayısız zafer kazanmış bir ekip. Verstappen ise gerçek pistlerdeki dominasyonunun yanı sıra, simülasyon yarışlarının en büyük savunucularından biri. Pilot, sanal dünyadaki yetenekli oyuncuların gerçek motor sporları arenasına geçiş yapmasına yardım etme hedefini her fırsatta vurguluyor. Bu vizyonun canlı kanıtı, takımın eski üyelerinden Chris Lulham. Lulham, Verstappen'den aldığı finansal destek ve mentorluk sayesinde gerçek yarışlara adım attı ve kariyerini 2025 Spa 24 Saat yarışındaki sınıf birinciliğiyle taçlandırdı. Başarılı pilot, 2026 sezonunda Aston Martin F1 simülatör sürücüsü Daniel Juncadella ile partner olarak, GT World Challenge Europe serisinde yarışmaya hazırlanıyor. Yani sanal dünyadaki grind, gerçek hayatta da en iyi loot'ları getiriyor! Verstappen, bu yeni dönemi kendi sözleriyle şöyle özetliyor: "Simülasyon yarışları benim için Formula 1'in dışındaki en büyük tutkum. Bugüne kadar başardığımız her şeyi, çok daha geniş kapsamlı olan Verstappen Racing platformuyla birleştiriyoruz." Hollandalı superstar'ın sim racing aşkı, gerçek yarış programına rağmen devam ediyor. Yakın zamanda Nürburgring Langstrecken-Serie'de takım arkadaşlarıyla domine ettikleri bir yarışı teknik ihlalden kaybetmiş olsalar da, onun e-spor ile gerçek yarışları birleştirme vizyonu full gaz ilerliyor. Sizce simülasyondan gerçek yarışlara geçiş, geleceğin en önemli yetenek havuzu olabilir mi? |
|