Kesintilerin nedeni, enerji nakil hatları ve trafo merkezlerinde yapılacak olan rutin bakım çalışmaları olarak açıklandı. İlgili dağıtım şirketi tarafından yapılan planlamaya göre, kesintiler gün içinde farklı zaman dilimlerinde gerçekleştirilecek. Kesintiden etkilenecek ilçeler ve mahallelerin detaylı listesi kamuoyu ile paylaşıldı. Listede, Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası'ndaki pek çok bölgenin belirli saat aralıklarında elektriksiz kalacağı bilgisi yer alıyor. Özellikle Başakşehir, Esenyurt, Küçükçekmece ve Ümraniye gibi yoğun nüfuslu ilçelerdeki bazı mahallelerde kesinti sürelerinin daha uzun olacağı ifade edildi. Vatandaşların, kesintinin başlama ve bitiş saatlerini dikkate alarak önlem almaları tavsiye ediliyor. Dağıtım şirketi yetkilileri, çalışmaların enerji arz güvenliği ve kalitesini artırmak amacıyla yapıldığını vurguladı. Kesinti programının, olası aksaklıkları en aza indirmek için mümkün olan en uygun zaman diliminde planlandığı belirtildi. Elektrik kesintisinden etkilenecek vatandaşların, elektrikli cihazlarını prizden çekmeleri ve bu süre zarfında jeneratör kullanımında dikkatli olmaları öneriliyor. Ayrıca, kesinti saatlerinde asansör kullanımından kaçınılması da talep edildi. Planlı elektrik kesintileri hakkında güncel bilgi almak isteyen aboneler, Alo 186 elektrik arıza hattını arayabilir veya dağıtım şirketinin internet sitesindeki kesinti programını takip edebilir. Bu tür uzun süreli kesintiler, sizin günlük planlarınızı ve acil durum hazırlıklarınızı nasıl etkiliyor? |
|