Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🏆 YKS Tarihi Değişecek mi? 2026 Sınav Takvimi ve Güncel Gelişmeler

📍Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tarihlerinde olası bir değişiklik yapılıp yapılmayacağı sorusu gündemdeki yerini korurken, 2026 YKS için uygulanacak sınav takvimi daha önce Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından ilan edilmişti.

A Milli Futbol Takımı’nın Dünya Kupası’na katılma hakkı kazanmasının ardından Liselere Geçiş Sistemi (LGS) takviminde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlemeye gidilmesi, benzer bir adımın YKS için atılıp atılmayacağına dair beklentileri artırdı. Bu gelişmelerin ardından adaylar, sınavların ertelenip ertelenmeyeceğine ilişkin resmi bir açıklama olup olmadığını merak ediyor.

YKS, bu yıl 20–21 Haziran tarihlerinde üç ayrı oturum halinde uygulanacak. Sınavın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT)’nin 20 Haziran’da yapılacak olması dikkat çekti. Zira aynı gün A Milli Futbol Takımı’nın Türkiye‑Paraguay karşılaşmasına çıkacak olması, sınav takvimine ilişkin olası değişiklik ihtimallerini yeniden gündeme taşıdı.

Daha önce benzer bir durum LGS sınavında yaşanmış, milli maç gerekçesiyle sınav tarihi bir gün öne çekilerek 14 Haziran Pazar yerine 13 Haziran Cumartesi günü uygulanmıştı. Bu süreçte sınav hazırlıkları kapsamında 12 Haziran’da okullar tatil edilmiş, kamu personeli ise idari izinli sayılmıştı.

YKS için de benzer bir karar alınıp alınmayacağı merak edilirken, ÖSYM’den konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılması halinde gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacak. ÖSYM tarafından açıklanan takvime göre 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 20–21 Haziran 2026 tarihlerinde üç oturum halinde gerçekleştirilecek.

Sınavın ilk oturumu olan TYT’nin 20 Haziran 2026 Cumartesi günü yapılması planlanıyor. 6 Nisan 2026 itibarıyla üniversite adaylarının YKS’ye girmesine yaklaşık 75 gün kalırken, sınava hazırlanan milyonlarca öğrenci geri sayımını sürdürüyor.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı, üç oturum halinde gerçekleştirilecek. 2026-YKS 1. Oturumu (TYT) 20 Haziran 2026 Cumartesi günü yapılacak. 2026-YKS 2. Oturumu (AYT - Alan Yeterlilik Testleri) ise 21 Haziran 2026 Pazar günü uygulanacak.

2026-YKS 3. Oturumu (YDT - Yabancı Dil Testi) de 21 Haziran 2026 Pazar günü gerçekleştirilecek. Tüm bu planlar, resmi bir değişiklik açıklanana kadar geçerli olacak.

Sizce milli maç programı nedeniyle YKS tarihlerinde bir değişiklik yapılmalı mı?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri