📢 YÖK'ten İran'daki Türk Öğrenciler İçin Önemli Açıklama: Eğitimleri Güvence Altında

📍 Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 28 Şubat 2026 tarihinde İran'da başlayan savaş nedeniyle bu ülkede öğrenim gören Türk öğrencilerin eğitimlerinin aksamaması için gerekli tüm düzenlemelerin mevzuat çerçevesinde titizlikle yürütüldüğünü bildirdi.

YÖK'ten yapılan resmi açıklamada, savaşın devam ettiği bu süreçte Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerin eğitim haklarının korunması ve mağduriyet yaşamamaları adına önemli adımlar atıldığı vurgulandı.

Kurul, mevzuatın tanıdığı yetki ve imkanlar dahilinde, öğrencilerin eğitimlerinin kesintisiz sürmesi için gereken tüm çalışmaları azami özenle sürdürmektedir.

Bu çerçevede, savaş durumunun devamı süresince öğrencilerin eğitimlerinin aksamaması adına gerekli tedbirler alınmakta ve ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde hareket edilmektedir.

Yükseköğretim Kurulu, bu konudaki hassasiyetini ve sorumluluğunu bir kez daha dile getirerek, öğrencilerin geleceğinin güvence altına alınması için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İran'daki savaş ortamının Türk öğrencilerin eğitimleri üzerindeki potansiyel etkileri hakkında ne düşünüyorsunuz?

🚀 Anlık son dakika haberleri ve tartışmalar için Telegram kanalımıza katılın:
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri