İspanyol halkını "çok sıcakkanlılar" diye tanımlayan oyuncu, onların tam bir Akdeniz ülkesi insanı özelliği taşıdığını dile getirdi. "Türk dizilerinin gücü yurt dışında inanılmaz" diyen Bakan, izlenimlerini aktardı.
Bakan, "Türk dizilerinin inanılmaz bir gücü var. Bunu gerçekten buram buram yaşıyoruz. Pastanede, mağazada, yolda çoğu kişi tanıyor" ifadelerini kullandı. Oyuncu, burada gösterilen "Zeytin Ağacı" dizisinin çok ünlü olduğunu ve bunun gurur verici bir durum olduğunu söyledi.
"İspanyollar, birçok Türk dizisini biliyor, Türk dizilerine hayranlar. Demek ki bir şeyi başarıyoruz" diyen Seda Bakan, yurt dışında kendisini tanıyan insanlarla karşılaştıklarını anlattı.
Yanına gelip oynadıkları dizinin ismini söyleyen kişilerle karşılaştıklarını belirten oyuncu, "Açıkçası gurur duyuyorum. Ayrıca dizideki karakterim eğlenceli biri. Onu kendine benzetip 'Benim gibisin' diyen de çok oluyor" şeklinde konuştu.
Herkesin kendinden bir şey bulmasının mutluluk verici olduğunu vurgulayan Bakan, İspanyolların Türklere, Türklerin de İspanyollara büyük ilgi gösterdiğini söyledi.
İki halkın birbirine çok benzediğini dile getiren ünlü oyuncu, "Yemek kültürü, insanların paylaşma kültürü, duyguların derinden yaşanması gibi çok benzer yanlarımız var" dedi.
"İspanyolları gördüğümde bana, bize çok yakın geliyorlar" diyen Bakan, İspanya'da olası sinema projeleri için de "İnşallah, keşke olsa" temennisinde bulundu.
Pedro Almodóvar’a selamlarını yolladığını belirten oyuncu, "Keşke İspanyolca bilsem de size burada İspanyolca bir şarkı söyleyebilsem. Bizim işimiz ezber tabii ki, her türlü şey yapılabilir" ifadelerini kullandı.
Oscar ödüllü İspanyol yönetmen Almodóvar’ın hayranı olduğunu da söyleyen Seda Bakan, İspanya'da aynı film setinde olmak istediği isimleri sıraladı.
Bakan, bu isimleri 'dünya yıldızları' olarak tanımladığı Javier Bardem ve Penelope Cruz olarak açıkladı. Oyuncu, Türk dizilerinin başarısının sinemaya neden aynı oranda yansımadığına dair değerlendirmelerde de bulundu.
"Belki de Türk sinemasının biraz daha evrensel konuları işlemesi gerekiyor ya da görüntü kalitesi ve güçlü montaj da etkili olabilir" diyen Bakan, "Biz daha çok gişe filmleri yapıyoruz" şeklinde konuştu.
"Dizilerimiz gibi daha dokunaklı filmlerin çoğalması gerektiğini düşünüyorum" ifadesini kullanan oyuncu, dünya sinemasında boy gösteren yönetmenlerin olduğunu hatırlattı.
Bakan, son olarak, "Belki bir tık daha evrensel senaryolara yönelmek gerekebilir" diyerek değerlendirmelerini tamamladı.
Sizce Türk sinemasının uluslararası başarısını artırmak için en önemli adım ne olmalı?