Resmi Gazete'de yer alan bu tür hukuki düzenlemeler, ilgili tüm kurumlar ve vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Peki, bugünkü Resmi Gazete'de hangi kararlar alındı? İşte günlük olarak yayımlanan Resmi Gazete kararlarının tam listesi... İstanbul Gedik Üniversitesi için, Ön Lisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlandı. Ayrıca, Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde kurulan Midyat Telkari Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin yönetmeliği de Resmi Gazete'de yerini aldı. Nükleer Düzenleme Kurulu'nun, 9 Nisan 2026 tarihli ve 2026-16/2 sayılı kararı da bugünkü Resmi Gazete'de ilan edilen kararlar arasında bulunuyor. Bunun yanı sıra, Anayasa Mahkemesi'ne ait bir dizi önemli karar da yayımlandı. Anayasa Mahkemesi'nin, 15 Ocak 2026 tarihli ve E: 2024/6 (Değişik İşler), K: 2026/1 sayılı kararı kamuoyuna duyuruldu. Mahkeme, 25 Aralık 2025 tarihinde almış olduğu, konusu Siyasi Parti Mali Denetimi olan çok sayıda kararı da bugün ilan etti. Söz konusu Siyasi Parti Mali Denetimi kararları, E: 2023/21, K: 2025/133'ten başlayarak, E: 2023/77, K: 2025/142 sayılı karara kadar uzanan bir listede yer alıyor. Bu kararlar, siyasi partilerin mali hesaplarına ilişkin denetim süreçleriyle ilgili. Anayasa Mahkemesi, ayrıca bireysel başvurulara ilişkin üç ayrı kararı daha Resmi Gazete'de yayımladı. Bunlar; 18 Eylül 2025 tarihli ve 2020/27651 başvuru numaralı, 16 Aralık 2025 tarihli ve 2023/95649 başvuru numaralı ve 7 Ocak 2026 tarihli ve 2023/5880 başvuru numaralı kararlardır. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, T.C. Merkez Bankası tarafından belirlenen döviz kurları ile Devlet İç Borçlanma Senetleri'nin günlük değerlerine de yer verildi. Bu veriler, finansal piyasalar açısından günlük referans teşkil ediyor. Sizce Resmi Gazete'de yayımlanan bu kararlardan hangileri toplumu daha yakından ilgilendiriyor? |
|