Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

📰 20 Nisan Resmi Gazete Kararları Açıklandı: Üniversiteler ve Anayasa Mahkemesi Kararları

✖ Kapat
Duyuru
✖ Kapat
Duyuru
📍Resmi Gazete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlandı. Ülke gündemini yakından ilgilendiren birçok yeni karar, yayımlanarak yürürlüğe girmiş oldu. Alınan kararlar, yönetmelikler ve ilanlar vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı.

20 Nisan 2026 Pazartesi tarihli Resmi Gazete’de, başta yükseköğretim kurumlarına ve Anayasa Mahkemesi kararlarına ilişkin düzenlemeler yer aldı. Yayımlanan metinler arasında üniversite yönetmelik değişiklikleri öne çıktı.

Ege Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği’nin yürürlükten kaldırılmasına dair yönetmelik yayımlandı. Ayrıca, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin lisansüstü eğitim-öğretim yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik de Resmi Gazete’de yerini aldı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nde de değişiklik yapılması kararlaştırıldı. Söz konusu değişiklikler, üniversitenin eğitim-öğretim süreçlerine ilişkin yeni düzenlemeler getiriyor.

Resmi Gazete’de ayrıca, Anayasa Mahkemesi’nin 25 Aralık 2025 tarihli ve siyasi parti mali denetimi konulu bir dizi kararı da yayımlandı. Bu kararlar, E: 2024/49, K: 2025/154 sayılı karardan başlayarak, E: 2024/101, K: 2025/164 sayılı karara kadar uzanan toplam on farklı kararı kapsıyor.

Yayımlanan diğer bir karar ise T.C. Merkez Bankası’nca belirlenen Devlet İç Borçlanma Senetleri’nin günlük değerlerine ilişkin oldu. Bu değerler, finansal piyasalar açısından önem taşıyan güncel verileri içeriyor.

Öte yandan, Siirt’ten gelen bir habere göre, Siirt merkez ve Kurtalan ilçesi’nde etkili olan sağanak yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerleri su altında kaldı. Yağışın yol açtığı su baskınında iki ahır da zarar gördü.

Sizce üniversite yönetmeliklerinde yapılan bu değişiklikler eğitim sistemine nasıl yansıyacak?
1280x1280

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri