Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

2000'lerin Çılgın Süper Lig'ini Özlüyorum! Şimdiki Yabancı Sınırı ve Kısır Futbol Nereye Gidiyor?

✖ Kapat
Duyuru
✖ Kapat
Duyuru

asteron

Üye
Arkadaşlar, durun bir dakika! Şu an izlediğimiz, her hafta aynı taktiklerin, aynı yavaş temponun oynandığı, kimsenin risk almadığı futbolu izlerken içiniz sıkılmıyor mu? Ben çıldırıyorum! Gözümün önüne 2000'lerin başları geliyor. O zamanlar Süper Lig bir eğlence merkeziydi, şimdi ise sıkıcı bir strateji seminerine döndü. Haksız mıyım?

🔥 Çılgınlığın ve Kalitenin Harmanlandığı Çağ

Hatırlayın! Galatasaray UEFA Kupası'nı kaldırmış, Hagi'nin dehalığıyla yanıyorduk. Fenerbahçe'de Alex, üç pasın ikisini imkansız yerden çıkarıyordu. Beşiktaş'ta Sergen Yalçın'ın attığı goller hala YouTube'da trend oluyor. Sahada Ümit Davala, Arif Erdem, İlhan Mansız gibi bizden yıldızlar vardı. Evet, yabancılar da vardı, Popescu, Jardel, Anelka gibi dünya yıldızları... Ama onlar takımları tamamlayan unsurlardı, takımın tamamı DEĞİLDİ! Yerli-yabancı dengesi mükemmeldi. Her takımda iz bırakan Türk oyuncu vardı.

⚽ Yabancı Sınırı mı, Kalite Sınırı mı?

Şimdi geldiğimiz noktaya bakın. Yabancı sınırı getirildi, "yerli oyuncu gelsin" diye. Peki, sonuç ne oldu? Takımlar, sınırı doldurmak için orta kalitenin altında, ucuz yabancıları transfer etmeye başladı. Futbol kalitesi düştü. Yerli oyuncular rekabet edemedikleri için daha az oynuyor, oynadıklarında da gelişemiyor. Bu neyin kısır döngüsü? Amacın yerli oyuncuyu geliştirmek olduğu bir sistem, yerli oyuncuyu ligden soğutuyor! Akıl alır gibi değil.

💥 Heyecan Nerede Kaldı?

2000'lerde maçlara giderken veya televizyonun başına geçerken kalbiniz küt küt atardı. Kim ne yapacak belli olmazdı. Şimdi? Çoğu maç önceden tahmin edilebiliyor. Takımlar çok daha risk-avers, oyunlar çok daha yavaş. O zamanlar 3-2, 4-3 biten maçlar normaldi. Şimdi 1-0, 0-0 skorları ve bitmek bilmeyen pas trafiği... İtiraf edin, sıkılıyorsunuz!

Sonuç olarak, ben o çılgın, öngörülemez, yerli yıldızların da sahne aldığı Süper Lig'i arıyorum. Şu anki sistem ve oynanan futbol bana göre değil. Daha fazla kalite, daha fazla risk ve daha fazla yerli yıldız istiyorum!

Siz ne düşünüyorsunuz? Siz de o eski günleri özlüyor musunuz, yoksa şimdiki sistem daha mı iyi? Tartışalım!

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri