Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🎯 2026 İOKBS Bursluluk Sınavı Tarihi ve Tüm Detaylar Açıklandı

✖ Kapat
Duyuru
✖ Kapat
Duyuru
📍Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenecek olan 2026 İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) için geri sayım başladı. Eğitim hayatına maddi destek sağlamak isteyen adayların katılacağı bu sınav, öğrencilerin ve velilerin gündemindeki yerini koruyor.

Adaylar, "Bursluluk sınavı ne zaman, hangi gün?" ve "Sınav giriş belgeleri yayımlandı mı?" gibi soruların yanıtlarını araştırmaya başladı. MEB'in takvimine göre, 2026 İOKBS 26 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek.

Tüm sınıf seviyelerindeki adayların katılım göstereceği bu önemli oturumda, öğrencilerin bilgi düzeylerini ölçmek amacıyla dört seçenekli toplam 80 soru yöneltilecek. Adayların bu soruları yanıtlaması için 100 dakikalık bir süre tanınacak.

2026 bursluluk sınavı giriş yerleri henüz açıklanmadı. MEB tarafından yayımlanan 2026 İOKBS kılavuzunda, fotoğraflı sınav giriş belgesinin sınav tarihinden en az 7 gün önce alınabileceği bilgisi yer alıyor.

Buna göre; 26 Nisan tarihinde düzenlenecek sınavın giriş yerlerinin, 13-24 Nisan tarihleri arasında açıklanması bekleniyor. Giriş belgeleri,
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.
internet adresinden temin edilebilecek.

İOKBS bursluluk sınav sonuçları ise 1 Haziran 2026 tarihinde açıklanacak. Sonuçlar, yine Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi olan "
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.
" adresinden ilan edilecek.

Sizce bursluluk sınavları, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamada ne kadar etkili bir araç?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri