Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

📍ABD Başkanı Donald Trump, bu kez hedefine Katoliklerin ruhani lideri Papa 14. Leo'yu oturttu. Trump'ın öfkesinin nedeni, Papa'nın son dönemde...

✖ Kapat
Duyuru
✖ Kapat
Duyuru
Trump, Papa’ya yönelik sert ifadeler kullanarak, “Nükleer silaha sahip olmanın sorun olmadığını söyleyen bir Papa istemiyoruz, şehirlerimizde suçun kabul edilebilir olduğunu söyleyen bir Papa istemiyoruz” dedi.

ABD Başkanı, “İçinde ne kılıç ne dron ne intikam ne kötülüğün sıradanlaştırılması ne de haksız kazanç bulunan, yalnızca onur, anlayış ve bağışlamanın olduğu bir krallık” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, “İşte burada, bizi kuşatan ve giderek daha öngörülemez ve saldırgan hale gelen o her şeye kadirlik yanılsamasına karşı bir siper buluruz” şeklinde konuştu.

Trump, “İnsanlık ailesi içindeki denge ciddi şekilde sarsılmıştır. Yaşamın tanrısı olan kutsal Tanrı adı bile ölüm söylemlerinin içine çekilmektedir” diyerek sözlerini tamamladı.

ABD Başkanı, Papa 14. Leo'nun suç konusunda zayıf ve dış politika becerilerinin berbat olduğunu öne sürdü. Trump, “Bundan hoşlanmıyorum. Papa Leo'nun büyük bir hayranı değilim” dedi.

“Kendisi oldukça liberal bir insan ve suçu durdurmaya inanmayan biri. Ayrıca, dünyayı havaya uçurmak isteyen bir ülkenin nükleer silah edinmesiyle oynanması gerektiğini düşünmeyen birisi” ifadelerini kullanan Trump, “Papa Leo'nun hayranı değilim” şeklinde konuştu.

Aynı zamanda Trump, Papa Leo'nun, kendisi Beyaz Saray'da olmasaydı Vatikan'da olamayacağını iddia etti. Çünkü Trump'a göre Papa Leo, Trump'la uğraşsın diye seçildi.

ABD Başkanı Papa'ya bir uyarı da yollayarak, "Radikal sola yaranmayı bırak. Kendine çeki düzen ver, Papa gibi davran" mesajını iletti.

Papa 14. Leo ise Trump'ın bu sözlerine yanıt verdi. Papa, “Ne Trump yönetiminden korkuyorum ne de İncil'in mesajını yüksek sesle dile getirmekten” dedi.

Papa, “Benim inancım bu. Kilise kendine güvendiğinde ben de kendimden emin olurum. Biz siyasetçi değiliz” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, “Onun anladığı perspektifle dış politika üretmeye çalışmıyoruz” diyerek, Trump'ın eleştirilerine net bir cevap verdi.

ABD Başkanı Donald Trump, yalnızca Papa'yı eleştirmekle kalmadı. Kendi sanal medya hesabından kendini Hazreti İsa olarak gösteren bir paylaşım yaptı.

Paylaşılan fotoğrafta Trump eliyle şifa dağıtıyor görülüyor. Arkasında ise ABD bayrağı, kartal, savaş uçakları ve bilim kurgu filmlerinde rastlanabilecek süper kahramanlar yer alıyor.

Sizce bu tür sert söylemler uluslararası ilişkilerde ne tür sonuçlar doğurabilir?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri