Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

📍Atakum ilçesinde yaşayan 74 yaşındaki Ahmet Çilek, İngiltere’nin Birmingham şehrinde yaşayan ve çok az Türkçe bilen 8 yaşındaki torunu Jaime ...

✖ Kapat
Duyuru
✖ Kapat
Duyuru
Bu durum üzerine Çilek, iletişim sorununu aşmak için harekete geçti ve İlkadım Halk Eğitim Merkezi'nde açılan İngilizce kursuna iki ay önce kaydoldu.

Şu anda başlangıç seviyesinde İngilizce bilgisine sahip olan Çilek, dili tamamen öğrenerek torunuyla rahatça konuşabilmeyi hedefliyor.

Torunu için İngilizce öğrenmeye başladığını belirten Ahmet Çilek, “Yurt dışında torunum var. Onunla anlaşabilmek için buraya geliyorum. Torunum Türkçe’yi az biliyor. Çok fazla anlaşamıyoruz” dedi.

Çilek, “İngiltere’de kaldığı için de torunum İngilizceyi çok iyi biliyor. Torunum büyüyünce Türkçeyi ya öğrenir, ya öğrenemez. Ben azmettim ve İngilizce öğrenmeye başladım. Burada da İngilizce öğrenmeye temelden başladım” ifadelerini kullandı.

İngilizce öğrendikten sonraki planlarından da bahseden Çilek, torununa Türkiye’yi sevdirmek istediğini söyledi.

Çilek, “Torunumla sanal medya üzerinden konuşmaya çalışıyoruz ama anlaşamıyoruz. Çünkü o Türkçe bilmiyor, ben de İngilizce bilmiyorum. Onun öğrenmesini bekleyene kadar ben İngilizce öğrenmeye karar verdim” diye konuştu.

İlkadım Halk Eğitim Merkezi'nde inşallah İngilizceyi öğrenip öyle çıkacağım. İngilizceyi öğrendiğim zaman torunuma onu sevdiğimi söyleyeceğim. Türkiye’ye alışmasını söyleyeceğim” dedi.

Ayrıca İngilizceyi öğrendiğinde damadıyla da konuşabileceğini ve Türkiye’yi onlara İngilizce olarak anlatacağını belirtti.

Çilek, “Zaten bir tane torunum var. O da Türkiye’den koparsa biz yalnız kalacağız” diyerek bu öğrenme sürecindeki en önemli motivasyon kaynağını vurguladı.

Sizce sevgi ve aile bağı, yeni bir dil öğrenmek için en güçlü motivasyon kaynağı olabilir mi?
ahmet-celik-ingilizce-kursu-dha-2453516.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri