Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Dün Sabaha Karşı Kendimle Konuştum – Özdemir Asaf

Mesut

Tanınmış üye
admin
📜 "Dün Sabaha Karşı Kendimle Konuştum" – Özdemir Asaf

Şiir:

Dün sabaha karşı kendimle konuştum
Ben hep kendime çıkan bir yokuştum
Yokuşun başında bir düşman vardı
Onu vurmaya gittim, kendimle vuruştum.

📌 Şiirin Teması:

🔹 İçsel Çatışma ve Kendini Anlama
Şair, insanın kendi iç dünyasında yaşadığı çelişkileri ve mücadeleleri ele alıyor.
Kendi içimizde yükselen yokuşlarda aslında en büyük düşmanımızın yine kendimiz olduğunu vurguluyor.

🔹 Öz Eleştiri ve Kendiyle Savaş
Bazen hayatta karşılaştığımız zorlukları dış etkenlere bağlasak da, gerçek mücadelemiz içimizde yaşanır.
Kendi korkularımız, hatalarımız ve düşüncelerimizle yüzleşmek zorunda kalırız.

🔹 Varoluşsal Bir Sorgulama
Şairin "kendimle konuştum" demesi, insanın kendisini anlamaya çalışmasını simgeliyor.
İnsanın bazen en büyük düşmanı kendisidir; hedefe ulaşmak için kendi iç engellerini aşması gerekir.

🖋 Özdemir Asaf, bu kısa ama derin anlam taşıyan şiirinde insanın içsel yolculuğunu, kendini keşfetme ve aşma sürecini ustalıkla anlatıyor. Aslında hepimiz zaman zaman kendi içimizde böyle savaşlar veririz.

💭 Siz hiç kendinizle savaştınız mı? En büyük düşmanınızın kendiniz olduğunu hissettiğiniz anlar oldu mu?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri