Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Eski futbolcuların sade hayatı mı, yeni neslin sosyal medya gösterisi mi? Hangi dönem daha samimi?

thedevx

Üye
Yahu arkadaş, şu an Instagram'a, TikTok'a baktığımda kafayı yiyorum! Herkes bir "marka", herkes mükemmel bir hayat yaşıyormuş gibi poz veriyor. Sonra eski maçları izliyorum, o efsaneleri görüyorum. İşte o zaman anlıyorsun, samimiyetin ne demek olduğunu.

📻 Radyodan Dinlenen Maçlar ve Mahalle Bakkalı Buluşmaları

Hagi'yi düşünün. Dünyanın parasını kazanıyordu ama onu en çok nerede görürdün? Ya mahallenin bakkalında gazete alırken, ya da sahilde çay içerken. İnsanlarla sohbet ederdi. Metin Oktay'ın, Lefter'in hikayelerini dinleyin. Sade, gösterişten uzak bir hayat. Şampiyonluk kutlamaları bile stadyumda veya taksi tepesinde, halkın içindeydi. Şimdi? Özel jet, özel parti, özel hayat... Halktan kopuk bir "elit" sınıf yaratıldı.

🤳 Sosyal Medya: Gerçeklik mi, Kurgu Mu?

Bugünün oyuncusu antrenmandan sonra ne yapıyor? Hemen fitness fotoğrafı, markalı eşya reklamı, pahalı araba görseli... Her şey "bakın ben ne kadar zengin ve başarılıyım" demek için. Bu kadar kurgu, bu kadar yapaylık insanı yoruyor! Taraftar olarak biz, onların mükemmel hayatlarını değil, sahada verdiği mücadeleyi, attığı golü seviyoruz. Ama onlar bize sürekli sahada değilmişiz gibi, ulaşılmaz bir hayat sunuyor.

⚽ Efsanelerin Farkı Neydi?

Onların markası forma numarası ve attığı gollerdi. Tanju Çolak'ın gol sevinci, Rıdvan Dilmen'in isyankar duruşu hep samimiydi. Kamera önü değil, sahada efsane oldular. Şimdi ise saha performansından çok, sosyal medya performansı konuşulur oldu. Takipçi sayısı, beğeni sayısı... Bu kadar yapaylık içinde hangisi gerçek, hangisi kurgu anlaşılmıyor.

Eski futbolcular taraftarla aynı sokakta yürürdü, aynı havayı solurdu. Şimdikiler ise ekranların arkasından, filtrelenmiş bir hayat sunuyor. Bu değişim, futbolun ruhundan bir şeyler çaldı bence.

Haksız mıyım? Sizce de eski dönemin sade, insani dokusu, bu "influencer" futbolcu çağından daha mı değerli? Yoksa ben mi fazla nostalji yapıyorum? Açık konuşun!

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri