Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

📍Eski Vali Tuncay Sonel, Gülistan Doku iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Millet Haber Ajansı (MHA) Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan...

✖ Kapat
Duyuru
✖ Kapat
Duyuru
Sinan Burhan, kamuoyunda tartışılmaya devam eden Gülistan Doku dosyası ile ilgili olarak dönemin Valisi Tuncay Sonel ile görüştü. Burhan, kamuoyunda oluşan soru işaretlerini eski valiye yönelterek, valiliğin olayı karartıp karartmadığı ve ihmal olup olmadığı konularında açıklama istedi.

Ayrıca görüşmede, valinin oğlunun olayla ilgisinin bulunup bulunmadığı, korumalarının neden suçlandığı ve gerçek suçlunun kim olduğu gibi konularda da Sonel'in açıklama yapması talep edildi.

Yöneltilen bu sorular üzerine Tuncay Sonel, olayın mutlaka aydınlatılması gerektiğini vurgulayarak iddialara net bir şekilde cevap verdi. Eski vali, "Benim oğlum Gülistan Doku’yu tanımaz, onun sevgilisini de tanımaz" ifadelerini kullandı.

Sonel, açıklamasının devamında, "Oğlum o yıllarda lise öğrencisiydi nasıl bu olayla ilgisi olabilir? Ben de tanımıyorum. Ben ailesine yardımcı oldum. Olayın aydınlatılması lazım" dedi.

Tuncay Sonel, kendisine yönelik iddiaların tamamen iftira olduğunu belirterek, "Bu konuda sonuna kadar mücadele edeceğim ve hukuki haklarımı kullanacağım" şeklinde konuştu.

Görüşmeyi kayıt altına alan Sinan Burhan ise konuya ilişkin yeni bilgi ve belgeler ortaya çıkması halinde bunları kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğini bildirdi. Burhan, kaybolan genç kızın akıbetinin peşini bırakmayacağını ve süreci yakından takip edeceğini ifade etti.

Gülistan Doku’nun akıbetine dair belirsizlik, kamuoyunda halen büyük bir hassasiyetle izlenmeye devam ediyor. Genç bir üniversite öğrencisinin hayatının nasıl ve kimler tarafından karartıldığı sorusu cevap beklerken, olayda kasıt veya ihmal araştırması yürütülüyor.

Dosyanın her yönüyle aydınlatılması ve adaletin sağlanması, toplumun ortak beklentisi olmayı sürdürüyor. Milletin olayın aydınlatılmasını beklediği bu süreçte, Tunceli Başsavcısı ve Adalet Bakanı Akın Gürlek'e duyarlı tavırları nedeniyle teşekkür edildi.

Suçluların ortaya çıkarılarak adaletin yerini bulması yönündeki toplumsal çağrı ise bir kez daha yinelendi. Soruşturma sürecinin tüm detaylarıyla ilerlemesi ve sonuçlandırılması bekleniyor.

Sizce bu açıklamalar kamuoyundaki soru işaretlerini gidermeye yeterli mi?
donemin-valisi-tuncay-sonelden-gulistan-doku-iddialarina-yanit-oglumun-ne-ilgisi-olabilir-eyd2.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri