Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisinin ardından taburcu edilen Fatma İkra Çam, olay günü yaşadıklarını anlattı. Saldırı anında sıranın altına girdiğini ve saldırganın sınıfa girip ateş etmeye başladığını belirtti. Çam, arkadaşı Sedanur Bahşi'nin kendisine siper olması sayesinde hayatta kaldığını ifade etti. Sedanur Bahşi'ye mermi isabet ettiğini, ancak onun yoğun bakımdan normal servise alındığını ve sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Saldırganın sınıftan çıkmasının ardından pencereden atladığını anlatan Çam, "Baktım iki kişi camdan atlıyor, ben de kurtulmak için atladım. Üçüncü atlayan kişi bendim" dedi. Aşağıdakilerin kendisini çok az tutabildiğini ancak atlamaktan memnun olduğunu ekledi. "Biz atlarken diğer sınıfta ateş ediyordu" diyen Çam, ayağının çok ağrıdığını, müdür yardımcısının kendisini oradan uzaklaştırdığını ve bir servise bindirildiklerini aktardı. Yaşanan olayın kendisini psikolojik olarak çok yıprattığını vurgulayan Çam, korkudan şu anda eve bile gitmek istemediğini ve okula gitmekten de korktuğunu söyledi. Okulun eve yakın olmasının kendisini çok etkilediğini, saldırganların bir daha gelebileceği endişesi taşıdığını belirtti. Fatma İkra Çam, saldırganın sınıflarına girdiğinde "Kaçışınız yok" anlamına gelen bir şey söylediğini ve bunu İngilizce olarak söylediğini aktardı. Bu durumun psikolojisini çok bozduğunu, şu anda rüyalarına girdiğini ifade etti. "O kelimeden dolayı okula hiç gitmek istemiyorum artık" diyen Çam, evde de kalamadığını ve babaannemlerde kaldığını söyledi. Psikolojisi düzelip olayları unutunca okula dönmeyi planladığını ekledi. Arkadaşları ve öğretmeninin öldüğünü hastanede öğrendiğini belirten Çam, olayda sınıf arkadaşları Belinay Nur Boyraz ve Kerem Erdem Güngör'ün de hayatını kaybettiğini söyledi. "Belinay Nur'u çok seviyordum. Çok güzel bir kızdı" diyerek duygularını paylaşan Çam, Kerem'in de sınıfta sevilen, komik bir çocuk olduğunu anlattı. Belinay ile birbirlerini çok sevdiklerini ve birlikte oturduklarını ifade etti. Birbirlerine arkadaşlık bilekliği yaptıklarını ve hediyeler aldıklarını söyleyen Çam, "Çok güzel anılarımız var" dedi. Hayatını kaybeden matematik öğretmeni Ayla Hoca'yı da çok sevdiklerini belirtti. Ayla Hoca'nın çok güler yüzlü olduğunu ve matematiği çok güzel anlattığını söyleyen Çam, "Herkes onu çok seviyordu. Normalde ben matematik dersini sevmem ama Ayla Hoca sayesinde matematiği sevmeye başladım" şeklinde konuştu. Sizce okullarda bu tür acı olayların bir daha yaşanmaması için neler yapılmalı? |
|