Gülistan Doku'nun ablası Aygül Doku, yaptığı açıklamada, kardeşinin cinayete kurban gittiğine ve soruşturmadaki delillerin rüşvet karşılığında karartıldığına dair belgeli bilgilere ulaştıklarını öne sürdü. Doku, iddialarını somut isim ve diyaloglarla kamuoyuna taşıdı. Aygül Doku, şüpheli Umut Altaş'ın arkasında bıraktığı bir notta, kardeşinin faili olarak Mustafa Türkay Sonel'in adının geçtiğini aktardı. Bu gelişme üzerine Altaş ailesini araştırmaya başladıklarını belirten Doku, ailenin anne ve babası Nurşen ve Celal Altaş ile yüz yüze görüştüklerini ifade etti. Görüşme anını anlatan Aygül Doku, "Biz daha oturmadan bize ‘Allah rahmet eylesin' dediler. Orada kuşkulandık. Bugüne kadar kimse Adalet Bakanı, savcı bile bize böyle bir şey söylemedi" dedi. Aileye, "Siz bize neden başınız sağ olsun diyorsunuz? Bir şey mi biliyorsunuz" diye sorduklarını ve bu görüşmenin ses kayıtlarının bulunduğunu vurguladı. Aygül Doku, görüşmede Altaş ailesinin kendilerine, "Çocuk (Mustafa Türkay Sonel) tekin biri değildir, bununla uğraşma. Benim çocuğum onunla arkadaş oldu. Benim çocuğumun başını yaktı" dediğini iddia etti. "Başını yaktı" ifadesi üzerine araştırma yaptıklarında Umut Altaş'ın Amerika'ya kaçtığını öğrendiklerini söyledi. Aygül Doku, aileye bu bilgiyi söylediklerinde ise onların, "‘Hayır kesinlikle, alın Umut'un telefonu. Bizim oğlumuz Gülistan'ı öldürmedi" dediğini ve Umut'un telefonunu kendilerine verdiklerini aktardı. Doku, kardeşinin Mustafa Türkay Sonel tarafından öldürüldüğü bilgisini ilk olarak Altaş ailesinden edindiğini kesin bir dille tekrarladı. Operasyonla gözaltına alınan isimlerden biri olan ihraç polis memuru Gökhan Ertok hakkında da çarpıcı iddialarda bulunan Aygül Doku, Ertok'un aylar önce kendilerine ulaştığını öne sürdü. Doku, Ertok'un polis tutanaklarıyla çelişen bir itirafta bulunduğunu iddia etti. Aygül Doku, "Gökhan bize kardeşimin 'delillerini silmek karşılığında 10 bin dolar aldım' dedi. ‘10 bin dolarla Gülistan'ın kayıtlarını sildirdiler' dedi" ifadelerini kullandı. Ertok'un, "Gülistan o gün öldürülmedi. Gülistan'ın o gün görüntüsü bende var. O kaydı bizzat ben sildim" dediğini iddia eden Doku, bu açıklamanın resmi tutanaklarla çeliştiğini vurguladı. Aygül Doku, ihraç edilen polis memurunun, 5 Ocak'ta tutulan "saat 11.00'de köprüden atladı" içerikli tutanağın aksine, Gülistan Doku'nun saat 19.00'a kadar hayatta olduğuna dair görüntüleri sildiğini iddia ettiğini söyleyerek, iddialarını belgelere dayandırdığını tekrarladı. Sizce soruşturmada adaletin tam olarak sağlanabilmesi için en acil atılması gereken adım nedir? |
|