Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🔍 İçişleri Bakanlığı'ndan Okul Güvenliği Açıklaması: Tedbirler Artırıldı

✖ Kapat
Duyuru
✖ Kapat
Duyuru
📍İçişleri Bakanlığı, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş illerindeki eğitim kurumlarında meydana gelen silahlı saldırıların ardından alınan yeni güvenlik kararlarını ve devam eden soruşturmaları kamuoyuna duyurdu. Yapılan resmi açıklamada, devletin tüm kurumlarıyla ilk andan itibaren sahada olduğu vurgulanırken, ülke genelindeki okullarda güvenlik önlemlerinin artırıldığı bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, ilgili bakanlıkların koordinasyonuyla yürütülen güvenlik, adli, idari ve rehabilitasyon çalışmalarının detaylarına yer verildi. Bakanlık, olaylara ilişkin süreç hakkında yaptığı değerlendirmede, mülkiye ve polis başmüfettişlerinin görevlendirildiğini bildirdi.

Kahramanmaraş’ta bir okulda yaşanan silahlı saldırının toplumun yüreğini dağladığı ifade edilen açıklamada, hayatını kaybedenler için rahmet, ailelerine ve millete başsağlığı dilendi. Yaralı vatandaşlar için de acil şifalar temenni edildi.

Sürecin güvenlik, adli, idari ve eğitim boyutlarıyla çok yönlü ve titizlikle yürütüldüğü kaydedildi. Adalet Bakanlığı koordinasyonunda adli sürecin devam ettiği, Millî Eğitim Bakanlığı’nın ise dört başmüfettişle idari inceleme başlattığı açıklandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın da saldırıdan etkilenen çocukların ve ailelerinin rehabilitasyon süreçlerini yürüteceği belirtildi. Açıklamada, ertesi gün sabah saat 09.00’da valiler ve güvenlik güçlerinin il temsilcileriyle çevrim içi bir toplantı yapılacağı duyuruldu.

Toplantıya Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in de katılacağı ifade edilerek, okul ve çevrelerinin güvenliğine yönelik tedbirlerin tüm boyutlarıyla ele alınacağı ve gerekli adımların süratle hayata geçirileceği vurgulandı. Çocukların huzur ve güven içinde eğitim almasının en temel öncelik olduğunun altı çizildi.

Bakanlık, sahada artırılan fiziki güvenlik önlemlerinin yanı sıra dijital platformlardaki denetimlerin de sıklaştırıldığını açıkladı. Özellikle sosyal medyadaki provokasyon ve dezenformasyon faaliyetlerine karşı adli süreçlerin hızla işletildiği bildirildi.

Açıklamada, "Bu acı hadise üzerinden provokasyon üretmeye, milletimizin acısını istismar etmeye, suçu ve suçluyu övmeye, dezenformasyon yaymaya çalışanlar hakkında da gerekli işlemler kararlılıkla yürütülmektedir" denildi.

Siber Suçlar, İstihbarat, Güvenlik ve Asayiş Daire Başkanlıkları’nın tüm birimleriyle azami gayret gösterdiği, sosyal medyada siber devriye çalışmalarının kesintisiz ve titizlikle sürdürüldüğü kaydedildi. Açıklama, devletin güçlü olduğu ve kurumların eş güdüm içinde çalıştığı mesajıyla son buldu.

Sizce okullardaki güvenliği sağlamak için en etkili ek tedbirler neler olabilir?
icisleri-bakanligi-okullardaki-guvenlik-tedbirleri-artirildi-bf0p.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri