Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚨 İran Kızılayı'ndan Çarpıcı Rakam: 115 Bin Sivil Hedef Hasar Gördü

📍İran Kızılayı, ABD ve İsrail tarafından ülkeye düzenlenen saldırıların yol açtığı hasarın detaylı bilançosunu kamuoyuna açıkladı. Kurumun paylaştığı verilere göre, saldırılarda çok sayıda sivil hedef büyük zarar gördü.

Açıklanan bilançoya göre, toplamda 115 bin 193 sivil hedef saldırılardan etkilendi. Bu sayının içinde 91 bin 498 konut, 763 eğitim merkezi ve İran Kızılayı'na bağlı 18 merkez yer alıyor.

Ayrıca, insani yardım operasyonlarında kullanılan 3 adet yardım helikopteri de bu saldırılar sırasında hasar aldı. Bu durum, insani yardım faaliyetlerinin de sekteye uğradığını gösteriyor.

İsrail ve ABD, Tahran ile Washington yönetimleri arasındaki müzakereler devam ederken, 28 Şubat tarihinde İran'a askeri saldırı başlattı. Bu hamle, bölgedeki gerilimi önemli ölçüde tırmandırdı.

İran ise bu saldırılara karşılık olarak, İsrail'in yanı sıra ABD üslerinin bulunduğu Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn başta olmak üzere bazı bölge ülkelerinde belirlediği hedeflere saldırı düzenledi.

ABD-İsrail saldırılarında, eski İran lideri Ali Hamaney'in yanı sıra çok sayıda üst düzey yetkili hayatını kaybetti. Bu kayıplar, saldırıların siyasi ve askeri kadrolar üzerindeki etkisini de ortaya koydu.

Sizce bu kadar yüksek sayıda sivil hedefin zarar görmesi uluslararası hukuk bağlamında nasıl değerlendirilmelidir?
israil-iran-saldiri-aa-2449428.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri