Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚀 Jeff Bezos Destekli Slate Auto, 650 Milyon Dolarla Yola Devam Ediyor

✖ Kapat
Duyuru
✖ Kapat
Duyuru

BinGünlükHaber

Gazeteci
Gazeteci
Okur Üye
Üye
📍Jeff Bezos tarafından desteklenen elektrikli araç girişimi Slate Auto, uygun fiyatlı kamyonet üretim planlarını hızlandırmak için tam 650 milyon dolar değerinde yeni bir yatırım turunu başarıyla tamamladı. TWG Global liderliğinde gerçekleşen bu Seri C finansman turu, şirketin toplam sermayesini yaklaşık 1,4 milyar dolar gibi etkileyici bir seviyeye taşıdı.

Slate Auto, 2026 yılı sonuna kadar ilk ekonomik elektrikli kamyonetlerini banttan indirmeyi hedefliyor. Amazon’un eski Tüketici CEO’su Jeff Wilke tarafından kurulan ve bünyesinde pek çok eski Amazon yöneticisi bulunduran girişim, ABD elektrikli araç pazarındaki zorlu rekabete rağmen hedeflerinden sapmıyor.

Şirket, 2022’deki kuruluşundan bu yana rakiplerinden farklı bir strateji izleyerek piyasanın en alt segmentine odaklanıyor. Slate Auto, başlangıç fiyatı 20 bin dolar civarında olacak temel bir elektrikli kamyonet tasarlıyor.

Müşteriler, araçlarını ek paketler ve SUV dönüştürme kitleri gibi seçeneklerle kişiselleştirebilecek. Şirket, şu anda elinde bulunan 160 binden fazla ön siparişi gerçeğe dönüştürmek için üretim hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Girişimin yönetim yapısı, belirgin bir şekilde Amazon kültürü ile şekillenmiş durumda. Mobilite, kullanıcı deneyimi, e-ticaret ve filo satış departmanlarının başında eski Amazon çalışanları bulunuyor. Yakın zamanda CEO koltuğuna getirilen Peter Faricy, ön siparişleri satışa dönüştürme stratejisini yönetecek.

Eski CEO Chris Barman ise araç geliştirme süreçlerinden sorumlu olarak yeni bir göreve getirildi. Bu liderlik yapılanması, şirketin hem ticari hem de teknik inovasyon odaklarını güçlendirmeyi amaçlıyor.

ABD elektrikli araç pazarındaki federal vergi teşviklerinin azalması ve satışlardaki yavaşlama gibi zorlu koşullara rağmen Slate Auto, Indiana’daki eski bir baskı fabrikasını üretim tesisine dönüştürmek için yüz milyonlarca dolarlık yatırım yapıyor. Şirket, nihai fiyatlandırmayı haziran ayında açıklamayı planlıyor.

Piyasadaki genel durgunluğa rağmen, 160 bin kişilik rezervasyon talebi, bu uygun fiyatlı elektrikli kamyonet konseptinin güçlü bir pazar potansiyeline sahip olduğunun açık bir göstergesi.

Sizce, Slate Auto'nun hedeflediği gibi uygun fiyatlı elektrikli kamyonetler, ABD otomotiv pazarında bir devrim yaratabilir mi?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri