Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

📍Kahramanmaraş'ta geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve 9 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıdan yaralı kurtulan Fatma İkra Çam, yaşadı...

✖ Kapat
Duyuru
✖ Kapat
Duyuru
Olay günü sınıfta sıranın altına girdiğini ve saldırganın içeri girip ateş etmeye başladığını ifade eden 5. sınıf öğrencisi Çam, "Sedanur Bahşi adlı arkadaşım bana siper oldu, onun sayesinde kurtuldum." dedi. Mermi isabet eden arkadaşının yoğun bakımdan çıkarak normal servise alındığını ve sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen Çam, saldırganın sınıftan çıkmasının ardından pencereden atladığını aktardı.

"Baktım iki kişi camdan atlıyor, ben de kurtulmak için atladım. Üçüncü atlayan kişi bendim, beni aşağıdakiler çok az tutabildiler ama iyi ki de atlamışım." diyen Çam, atlama anında diğer sınıfta ateş edildiğini de sözlerine ekledi. Ayağının çok ağrıdığını belirten küçük kız, kendisini olay yerinden uzaklaştıran müdür yardımcısı ve servisle hastaneye götürülmesi sayesinde kurtulduğunu dile getirdi.

Saldırganın sınıflarına girdiğinde "Kaçışınız yok" anlamına gelen bir şey söylediğini ve İngilizce konuştuğunu aktaran Çam, bu olayın kendisini psikolojik olarak çok yıprattığını vurguladı. "Korkudan şu anda eve bile gitmek istemiyorum, okula da gitmek istemiyorum." ifadelerini kullanan Çam, okulun eve yakın olmasının kendisini çok etkilediğini ve saldırganların tekrar gelebileceği korkusu yaşadığını belirtti.

Yaşadığı travmanın rüyalarına girdiğini söyleyen Fatma İkra Çam, o kelimeden dolayı artık okula hiç gitmek istemediğini söyledi. Evde de kalamadığını, bu nedenle babaannesinin evinde kaldığını aktaran Çam, ancak psikolojisi düzelip olayları unutunca okula dönebileceğini ifade etti.

Arkadaşları ve öğretmeninin öldüğünü hastanede öğrendiğini belirten Çam, saldırıda hayatını kaybeden Belinay Nur Boyraz ve Kerem Erdem Güngör isimli sınıf arkadaşları hakkında duygularını paylaştı. Belinay'ı çok sevdiğini ve çok güzel bir kız olduğunu söyleyen Çam, Kerem'in de sınıfta sevilen, komik bir çocuk olduğunu anlattı.

Belinay ile birbirlerini çok sevdiklerini ve birlikte oturduklarını dile getiren Çam, "Birbirimize arkadaşlık bilekliği yapıyorduk, hediyeler alıyorduk. Çok güzel anılarımız var." dedi. Hayatını kaybeden matematik öğretmeni Ayla Hoca'yı da çok sevdiklerini söyleyen Çam, onun çok güler yüzlü olduğunu ve matematiği çok güzel anlattığını ifade etti.

"Normalde ben matematik dersini sevmem ama Ayla Hoca sayesinde matematiği sevmeye başladım." diyerek öğretmenine olan sevgisini ve minnetini tekrarlayan Fatma İkra Çam, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından taburcu edilmişti.

Okullarda güvenliğin artırılması konusunda siz ne düşünüyorsunuz?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri