Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

📍Kahramanmaraş'ta meydana gelen silahlı saldırının ardından, çocukları kurtarmak için okula koşan aşçı Necmettin Bekçi, yaşadıklarını anlattı....

✖ Kapat
Duyuru
✖ Kapat
Duyuru
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'nin açıklamasına göre, Ayser Çalık Ortaokulu'ndaki saldırıda 1 öğretmen ve 8 öğrenci olmak üzere toplam 9 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi ise yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren İsa Aras Mersinli'nin nasıl etkisiz hale getirildiğine dair detaylar da ortaya çıktı.

Olay sırasında çocukları kurtaran aşçı Necmettin Bekçi, "Oradaki vefat eden yaralıların çocukların hepsi benim kendi çocuğum gibiydi" dedi. Bekçi, dünden beri uyuyamadığını ve çok bağırdığı için sesinin kısıldığını ifade etti.

Spor Bakanlığı personeli olduğunu ve Kahramanmaraş Güreş Eğitim Merkezi'nde çalıştığını söyleyen Bekçi, olaydan sonra kendisini arayan Bakan'a teşekkür etti. Bekçi, saldırı anını duyduğu andaki paniği de aktardı.

"15 gün yıllık izin almıştım. Öğlen 12.30 falan evdeydim. Ezan okundu, namazımı kıldım. Evde dinlenirken yan tarafta bir inşaat var, çekiç sesleri geliyor sandım. Pat pat pat sesler geldi" diyen Bekçi, seslerin artması üzerine balkona çıktığını anlattı.

Balkondan baktığında "çocuklar pencereden atlıyor, kapıdan kaçıyor" gördüğünü söyleyen Bekçi, "Eyvah dedim. 4. katta oturuyorum, apartmandan nasıl indiğimi hatırlamıyorum" ifadelerini kullandı.

Okula girdiğinde ise iki öğretmen ve bir kantincinin saldırganla mücadele ettiğini gördüğünü belirten Bekçi, "Biz de saldırganın üzerine atladık, etkisiz hale getirdik. Elini ters kelepçe yaptık" dedi.

"Polis arkadaşlar gelene kadar yerden kaldırmadık. Kalkmaya çalıştı. 'Bu terör olabilir' dedik. Üzerinde canlı bomba olabilirdi. Bizi de patlatabilirdi" şeklinde konuşan Bekçi, o an ne olduğunu bilemediklerini söyledi.

Bekçi, polis geldikten sonra zanlıyı teslim ettiklerini aktardı. Kendi iki çocuğunun da okulda olduğunu belirten Bekçi, oğlunun sınıfından iki arkadaşının vefat ettiğini söyledi.

Oğlunun çantasını gördüğünü ama kendisini bulamadığını anlatan Bekçi, "Kaçmıştır dedim. Aşağı indim kızımı almaya. Öğretmenimiz çocukları taburelerin altına saklamıştı. Kızımı oradan aldım" diye konuştu.

Daha sonra oğlunun bulunduğu haberini aldığını söyleyen Bekçi, eve geldiğinde oğlunun kendini tuvalete kilitleyerek saklandığını öğrendiğini ifade etti. Bekçi, "Biz engel olmasak daha fazla can kaybı olabilirdi" dedi.

Olayın ardından ailelerin büyük bir travma yaşadığını vurgulayan Bekçi, oğlunun daha çok etkilendiğini, kızının ise çok korktuklarını söylediğini aktardı.

"Çocuklar okulu görmesin diye kırsal bir mahallede akrabalarımın yanına geldik" diyen Bekçi, Aile Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nü arayarak psikolojik destek istediklerini belirtti.

Bekçi, olay yerine gitme nedenini ise "Benim orada iki çocuğum vardı. Ama olmasaydı da yine giderdim. Biz kahramanlık için gitmedik. Oradaki çocukların hepsi bizim çocuğumuz" sözleriyle açıkladı.

"Mahalle bizim, devlet bizim. Biz sahip çıkmazsak kim sahip çıkacak?" diye soran Bekçi, diğer velilerin de benzer bir ruh hali içinde olduğunu söyledi.

Bir komşusunun ortam değişikliği için Mardin tarafına gittiğini aktaran Bekçi, "Biz o sınıflardaki her şeyi canlı gördük. Yaralı çocuklarımızı taşıdık. İçerisi çok kötüydü" ifadelerini kullandı.

Eşinin oğullarını göremeyince çok panik olduğunu ve hareket edemediğini anlatan Bekçi, eşinin kendisine "İyi ki izindeydin" dediğini söyledi.

"Psikolojik durumumuz iyi değil. Dünkü yaşananlar kolay atlatılacak bir durum değil" diyerek sözlerini tamamlayan Bekçi, yaşanan acı olayın etkilerinin sürdüğünü vurguladı.

Sizce toplum olarak bu tür acı olayların bir daha yaşanmaması için neler yapılmalı?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri