Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

📍Kahramanmaraş'taki Ayser Çalık Ortaokulu'nda düzenlenen silahlı saldırıda 8 öğrencisiyle birlikte hayatını kaybeden 55 yaşındaki matematik öğ...

✖ Kapat
Duyuru
✖ Kapat
Duyuru
Furkan Kara, saldırının olduğu 14 Nisan'ı takip eden 15 Nisan'da okullarda grev olacağını bildiklerini, annesinin de babasıyla okula gidip gitmeme konusunu görüştüğünü ve okula gitme kararı aldığını ifade etti. Annesinin okula gitmesinden kısa bir süre sonra silahlı saldırının düzenlendiğini söyledi.

Furkan Kara, "Saldırıyı gerçekleştiren öğrenci 8. sınıftaydı. Aralarında hiçbir husumet yoktu, annem onun dersine bile girmemişti diye biliyorum. Bu üzücü olayın yaşanması gerçekten hepimizi, ülkece çok derinden etkiledi." dedi.

Avukat olan Furkan Kara, annesini kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşarken, onun gösterdiği fedakarlıkla da onur duyduklarını belirtti. "Annemin vefatına, şehitliğine üzüldüğüm kadar bir taraftan da çok gurur duyuyorum. Bir evlat annesiyle ancak bu kadar gurur duyabilir." şeklinde konuştu.

"Annemin benim kahramanım olduğunu biliyordum ama okulunda da kahraman oldu annem. Bununla ne kadar gurur duysam azdır. Bizi şu an ayakta tutan gerçekten imanımız. İmanımız olmasa ayakta durulacak veya dayanılacak bir acı değil." ifadelerini kullandı.

Furkan Kara, annesinin öğrencilerine siper olduğunu hatırlatarak, "Tek tesellimiz, annemin siper olduğu öğrencilerden birinin hayatta kalması. O şekilde şehadet makamına erdiği söylendi. O kardeşim adına çok sevindim. Yüzümüzü güldüren tek olay diyebilirim." dedi.

Annesinin okula büyük bir sevgiyle gittiğini ve öğrencileriyle birlikte olmanın ona enerji verdiğini anlatan Kara, "Canı sıkkın olduğu zamanlar bile 'okula gideyim, mutluluğum, huzurum yerine gelsin' diye düşünürdü. Emeklilik yaşı gelmesine rağmen okuldan hiç kopmak istemedi." şeklinde konuştu.

"'Yaşım yettiği kadar, gücüm yettiği kadar öğrencilerime destek olayım' düşüncesinde bir insandı. Emek verdiği yolda da hakkın rahmetine kavuştu, şehit oldu. Oğlu olarak gurur duyuyorum. Benim annem bir kahraman." ifadelerini kullandı.

Kara'nın diğer oğlu Ertuğrul Kara da annesinin hem kendisinin hem de öğrencilerinin hayatındaki yerini anlattı. Öğrencileri tarafından çok sevilen annesinin, kendisi 6'ncı sınıftayken dersine girdiğini söyledi.

"Annem derslerimle yakından ilgilenirdi, diğer öğrencileriyle de aynı şekilde ilgilenirdi. Annemin sayesinde Türkiye 345'incisi oldum ve şu anda Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde okuyorum. Bu başarıda annemin katkısı çok büyük, bu yüzden ona minnettarım." dedi.

Ertuğrul Kara, "Evet, çok üzgünüz ama öğrencileri için çok büyük bir fedakarlık yaptı. Bu yüzden onunla ne kadar gurur duysam az. Dersine girdiği bütün öğrenciler çok üzüldü. Onu çok severlerdi." şeklinde konuştu.

Ayla Kara için otopsi işlemlerinin ardından Tekir Çarşı Camii'nde tören düzenlendi. Öğle namazının ardından düzenlenen törene Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kara’nın eşi Ramazan Kara ve oğulları Furkan ve Ertuğrul Kara ile kızı Dilara Karakıyak ve çok sayıda meslektaşı katıldı.

Gözyaşlarının aktığı törende Ayla Kara’nın eşi ve çocukları fenalık geçirdi. Cenaze töreninin ardından Ayla öğretmenin tabutunun kaldırıldığı sırada öğretmen arkadaşlarından biri ‘Ölmek istemiyoruz’ diye bağırdı. Ayla Kara’nın cenazesi Tekir Mahalle Mezarlığı'ndaki aile mezarlığına defnedildi.

Sizce toplum olarak öğretmenlerimizin değerini ve karşılaştıkları riskleri yeterince anlıyor muyuz?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri