Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ketojenik Diyette Kolesterol Endişesiyle Yağ Kaynaklarımı Nasıl Değiştirdim?

baywick9

Üye
Merhaba arkadaşlar! Geçen ay yaptırdığım kan tahlillerinde LDL kolesterolüm biraz yüksek çıkınca, uzun süredir uyguladığım ketojenik diyette bir şeyleri yanlış mı yapıyorum diye paniğe kapıldım. Doktorum "izleyelim" dedi ama ben içime sinmedi ve kendi araştırmalarımla, denemelerimle yağ kaynaklarımda bir devrim yaptım. Sürekli tereyağı, kaymak ve yağlı kırmızı et yemek bana iyi gelmiyor olabilir miydi?

🧪 Kan Tahlili Şokum ve Araştırma Sürecim

Her şey çok iyi gidiyor derken, tahlil sonucunu görünce moralim çok bozuldu. Kilo veriyordum, enerjim yüksekti ama bu değer beni korkuttu. Hemen forumları, güvendiğim kaynakları karıştırmaya başladım. Öğrendim ki, ketojenik diyet denince akla ilk gelen doymuş yağlar herkeste aynı etkiyi yapmıyor olabilirmiş. Bazı insanlar "yağa duyarlı" olabiliyormuş. Ben de onlardan biri olabilirdim.

🥑 Yağ Kaynaklarımda Yaptığım Büyük Değişiklik

Eski alışkanlıklarımı bir kenara bırakıp, daha çok tekli doymamış ve çoklu doymamış yağlara yöneldim. İşte mutfağımdaki değişiklikler:
- Kahvaltıda pastırma ve kızarmış yumurta yerine, avokado ve zeytinyağında pişirilmiş omlet.
- Ara öğünlerde ceviz, badem, fındık (ölçülü tabii!).
- Yemeklerde tereyağı kullanımını neredeyse sıfırladım, yerine sızma zeytinyağı ve avokado yağı koymaya başladım.
- Haftada 3-4 gün kırmızı et yerine, somun, uskumru gibi yağlı balıkları ve tavuk but/hindi gibi kaynakları artırdım.

⚖️ Sonuçlar ve Hissettiklerim

Bu değişikliği yapalı yaklaşık 6 hafta oldu ve kendimi çok daha hafif hissediyorum. Eskiden midemde olan ağırlık hissi neredeyse kayboldu. Tabii ki asıl sonucu önümüzdeki kan tahlilinde göreceğim, bu benim için en büyük merak konusu. Enerjimde bir düşüş olmadı, ketozisten de çıkmadım. Sadece yağın kaynağını değiştirdim.

En önemli çıkarımım şu oldu: Ketojenik diyet sadece yağ yemek değil, doğru yağları seçmekmiş. Her vücut aynı değil, benimki doymuş yağ konusunda biraz nazlı çıktı galiba.

Peki sizin böyle bir deneyiminiz oldu mu? Ketojenik beslenirken kolesterol değerlerinizle ilgili endişelendiğiniz oldu mu? Yağ kaynaklarınızı nasıl seçiyorsunuz?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri