😢 Konya'da Şehit Öğretmen Fatma Nur Çelik'in Adı Caddeye Verilecek

📍 Konya Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'nda, eğitim camiasını yasa boğan elim bir olayın ardından önemli bir karar alındı. İstanbul'da görev yaptığı okulda bir öğrencisinin saldırısı sonucu hayatını kaybeden öğretmen Fatma Nur Çelik'in ismi, memleketi Konya'da bir caddeye verilerek ölümsüzleştirilecek. Alınan bu anlamlı karar, ek gündem maddesi olarak meclise sunuldu ve tüm üyelerin oy birliği ile ilgili komisyona havale edildi.

Bu kararın ardından, ilgili komisyonun yapacağı çalışmalar sonucunda öğretmen Fatma Nur Çelik'in adının verileceği cadde netlik kazanacak. Meclis toplantısında söz alan ve başkanlığını yürüten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, olaydan duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi.

Başkan Altay, "Hakikaten eğitim camiası adına büyük bir kayıp. Okulda olması da ayrıca çok üzüntü verici." ifadelerini kullandı. Olayın ardından Milli Eğitim Bakanı ve İçişleri Bakanı ile birlikte öğretmen Çelik'in ailesini ziyaret ettiklerini belirten Altay, meclisin alacağı kararla bu değerli öğretmenin isminin Konya'da yaşatılmasını sağlamış olacaklarını vurguladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı, sözlerini "Kendisine Allah’tan rahmet diliyor, eğitim camiamıza ve ailesine de başsağlığı diliyorum." diyerek tamamladı. Bu karar, öğretmenlere yönelik şiddetin önlenmesi ve eğitim camiasının birlik ve beraberliğinin pekiştirilmesi açısından da sembolik bir önem taşıyor.

Bu anlamlı jestle, Fatma Nur öğretmenin adı Konya sokaklarında sonsuza dek yaşayacak.

Sizce de bu tür vefa gösterileri, eğitim neferlerimize verilen değeri artıracak mı?

🚀 Anlık son dakika haberleri ve tartışmalar için Telegram kanalımıza katılın:
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri