Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

📍 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, vefat eden tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı için bir taziye mesajı yayımladı. Bahçeli, sosyal medya hesabı ...

Bahçeli, mesajında "Türk milletinin yetiştirdiği muhterem ve müstesna ilim insanı, kalemiyle ve kelamıyla tarih şuurunun oluşmasında ve olgunlaşmasında muazzam hizmetleri bulunan Prof. Dr. İlber Ortaylı Hocamızı kaybetmenin hüznünü yaşıyoruz." ifadelerine yer verdi.

MHP lideri, İlber Ortaylı'nın Türk düşünce hayatının mütefekkir ve münevver simalarından birisi olduğuna dikkat çekti. Bahçeli, onun tarih alanındaki derin katkılarını övgüyle andı.

"Türk tarihinin derinliklerine nüfuz etmeyi başarmış, aynı zamanda bunu anlaşılabilir dil ve üslup maharetiyle anlatmayı, tanıtmayı ve takdim etmeyi muhtevalı müktesebat hüneriyle ikmal ve ifa etmiş bir değerli şahsiyetti." şeklinde konuşan Bahçeli, alimlerin önemine değindi.

"Alimin ölümü alemin ölümü diye tanımlansa da; bu tarih alimimiz eserleriyle, sözleriyle, öğütleriyle ve öngörüleriyle maşeri vicdanda her zaman yaşayacak ve yaşatılacaktır." ifadelerini kullanan Bahçeli, Ortaylı'nın kalıcı mirasına vurgu yaptı.

Bahçeli, mesajını, "Merhum Prof. Dr. İlber Ortaylı Hocamıza Cenab-ı Allah’tan rahmetler niyaz ediyorum. Kederli ailesine, Türk akademik hayatına, elbette aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, ruhu şad olsun diyorum." sözleriyle tamamladı.

Sizce Türk tarih yazımına ve kamuoyundaki tarih bilincine İlber Ortaylı'nın en önemli katkısı ne oldu?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri