Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Nâzım Hikmet’ten “Bence Sen de Herkes Gibisin”

MesutMesut is verified member.

Tanınmış üye
admin
Nâzım Hikmet

📜 “Bence Sen de Herkes Gibisin” Şiiri
Bence şimdi sen de herkes gibisin
Gözlerim gözünde aşkı seçmiyor,
Onlardan kalbime sevda geçmiyor,
Ben yordum ruhumu, biraz da sen yor,
Çünkü bence şimdi herkes gibisin.

Yolunu beklerken daha dün gece,
Kaçıyorum bugün senden gizlice,
Kalbime baktım da işte iyice,
Anladım ki sen de herkes gibisin.

Büsbütün unuttum seni, eminim,
Maziye karıştı şimdi yeminim,
Kalbimde senin için yok bile kinim,
Bence sen de şimdi herkes gibisin.

📌 Nâzım Hikmet, aşk, kaybolan duygular ve insan ilişkilerinin derinliklerine dair önemli izler bırakmıştır. “Bence Sen de Herkes Gibisin” şiiri, şairin bir zamanlar özel olan birini kaybetme, unutma ve zamanla duyguların değişmesi üzerine yazdığı etkileyici bir eserdir. Şair, sevdiği kişiyi artık "herkes gibi" görmeye başlar ve bu, kaybolan bir ilişkinin yansımasıdır. 🌍

Şiirin Teması ve Anlamı

• Kaybolan Aşk ve Duygular
  • İçsel Çatışma ve Unutma Süreci
  • Bir İnsanın "Herkes Gibisi" Olması ve Bu Durumun Getirdiği Değişim

🖋 Nâzım Hikmet, aşkı sadece bir duygu olarak değil, bir sürecin içinde şekillenen bir olgu olarak anlatır. “Bence Sen de Herkes Gibisin” şiiri de bunun güzel bir örneğidir. Şair, bir zamanlar özel olan birini artık sıradan biri gibi görmeye başlar. Bu, zamanın ve duygusal uzaklaşmanın insanların iç dünyasında yaratabileceği değişimlere dair güçlü bir yansıma sunar. 🌟

💬 Sizce, bir zamanlar özel olan bir insan nasıl "herkes gibi" olabilir?
📢 Bu şiir sizde ne gibi duygular uyandırıyor? Yorumlarınızı bizimle paylaşın!

🌟 Nâzım Hikmet, duygusal derinliğiyle hala kalplerde yankı bulmaya devam ediyor!

Şiir Hakkında Tartışma ve Yorumlar

• Aşk ve Unutma: Şair, zamanla kaybolan aşkı ve unutmayı ele alırken, bir insanın nasıl "herkes gibi" olabileceğini derinlemesine sorgular. Sizce, gerçek aşklar zamanla gerçekten "herkes gibi" olabilir mi, yoksa duyguların kaybolması mı söz konusu?
  • İçsel Çatışma: Şiir, bir yanda unutma çabası, diğer yanda geçmişin etkisiyle yapılan bir içsel çatışmayı anlatıyor. Bu tür içsel çatışmalar, gerçekten insanın duygusal bir yolculuğa çıkmasına sebep olabilir mi?
  • İlişki Sonrası Duygular: Bir ilişkiden sonra duygusal bağlar nasıl bu kadar değişebilir? Şiirdeki "herkes gibi" ifadesi, kaybolan ilişkinin izlerini nasıl simgeliyor?
  • Zamanın Etkisi: Zamanla değişen duygular ve unutmanın getirdiği yumuşama hakkında ne düşünüyorsunuz? Bir ilişkinin başlangıcındaki yoğun sevgi ve zamanla gelen uzaklaşma arasındaki farkları nasıl açıklarsınız?

Bu şiir, derinlemesine bir tartışma fırsatı sunuyor. Yorumlarınızı bizimle paylaşarak, şiirin anlamını daha fazla keşfetmek ve Nâzım Hikmet'in duygusal dünyasına dair farklı bakış açıları geliştirmek için bizlere katılın!

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri