Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Öğle Yemeğini Masada Yiyince vs. Tamamen Uzaklaşınca: Benim Deneyimim ve Hissettiklerim

✖ Kapat
Duyuru
✖ Kapat
Duyuru

Aedcimne

Okur Üye
Üye
Merhaba arkadaşlar! Uzun zamandır ofis hayatının getirdiği o "öğle yemeği telaşı"nı nasıl daha verimli ve huzurlu hale getirebilirim diye düşünüyordum. Çoğumuz gibi ben de yıllarca ekran karşısında, masada hızlıca bir şeyler atıştırmaktan şikayetçiydim. Geçen ay bilinçli olarak iki farklı yöntemi denedim: Biri her zamanki gibi masada yemek, diğeri ise ofisten tamamen fiziksel ve zihinsel olarak uzaklaşarak yemek. Aradaki fark inanılmazdı, sizlerle paylaşmak istedim.

💻 Ekran Başında Yemek: "Verimlilik" Yanılgısı

Bu benim eski, otomatik pilotta yaptığım rutinimdi. Sandviçimi alır, maillerime veya açık olan iş dosyama bakarak yerdim. "Aynı anda iki işi yapıyorum, zamanı iyi kullanıyorum" diye düşünürdüm. Ancak fark ettim ki:
- Yediğim yemeğin tadını, dokusunu neredeyse hiç alamıyordum.
- Doyma sinyali beynime ulaşmıyor, farkında olmadan daha hızlı ve fazla yiyordum.
- Yemek bittiğinde midem doluydu ama zihnim daha dağınık ve yorgun hissediyordu. Aslında hiç mola vermemiş gibiydim.

🌳 Tamamen Kopuş: Parkta Geçen 45 Dakika

Sonra kendime bir kural koydum: Öğle arasında kesinlikle ofis binasında kalmayacak, telefonumu iş modundan çıkaracak ve mümkünse açık havaya çıkacaktım. En yakın parka gidip bir banka oturdum.
- İlk fark, yemeğime odaklanmak. Her lokmanın farkına vararak yedim.
- İkincisi, gözlerimi yeşile, uzaklara odaklamak. Sürekli yakın mesafeye (ekrana) bakan gözlerim için inanılmaz bir rahatlama oldu.
- Üçüncüsü ve en önemlisi: Zihinsel reset. O 45 dakika boyunca işi düşünmemeye çalıştım. Döndüğümde, sanki güne yeni başlıyormuş gibi tazelenmiş ve odaklanmış hissettim. Öğleden sonraki verimliliğim gözle görülür şekilde arttı.

⚖️ Peki, Zorlukları Yok Mu?

Elbette var! Hava kötüyse, çok yoğun bir günse veya zaman kısıtlıysa ofisten çıkmak zor olabiliyor. Benim bulduğum ara çözüm: En azından ortak yemek alanına gitmek ve telefonu masaya koymamak. Mümkünse bir iki iş arkadaşıyla iş dışında sohbet etmek de zihni dağıtıyor.

Sonuç olarak, ofisten tamamen uzaklaşabildiğim öğle araları bana sadece yemek değil, küçük bir mental tatil fırsatı verdi. Yemeği bir zorunluluk olmaktan çıkarıp, keyifli bir mola haline getirdi. Enerji seviyem ve öğleden sonraki motivasyonum üzerindeki olumlu etkisi gerçekten şaşırtıcıydı.

Peki siz öğle yemeklerinizi nasıl değerlendiriyorsunuz? Masada yemekle, dışarı çıkmak arasında siz de fark hissediyor musunuz? Deneyimlerinizi merak ediyorum!

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri