Kabak, "Galatasaray beni bugün olduğum kişi yaptı, Liverpool ise ismimin tüm dünyada tanınmasını sağlayarak beni büyük bir oyuncu yaptı" sözleriyle iki kulübe olan minnetini dile getirdi. Bu eşleşmenin kendisi için ilginç bir maç olacağını vurgulayan başarılı oyuncu, sarı-kırmızılı camiaya olan derin bağını bir kez daha gösterdi.
Galatasaray'ın gücüne dikkat çeken Kabak, takımın sadece iç saha formu ve taraftarlarıyla kurduğu güçlü bağdan çok daha fazlasına sahip olduğunu belirtti. Bu yorumuyla Galatasaray'ın hem saha içindeki kalitesine hem de taraftar desteğinin ötesindeki genel yapısına vurgu yapmış oldu.
Uzun ve zorlu bir sakatlık döneminin ardından sahalara geri dönen Ozan Kabak, bu sürecin kendisi için paha biçilmez deneyimler kattığını anlattı. "Kolay değildi ama başardığınızda ve sahaya geri döndüğünüzde hissettikleriniz paha biçilemez" diyerek yaşadığı zorlukların karşılığını aldığını ifade etti.
Milli futbolcu, sakatlık sürecini sadece fiziksel bir zorluk olarak görmediğini dile getirdi. "Aslında bunu yaşadığım için mutluyum; sakatlık yüzünden değil, sürecin bana minnettar olduğum pek çok şey katması yüzünden. Şimdi olgun bir adam ve oyuncuyum, daha güçlü bir insanım" sözleriyle bu dönemin onu kişisel olarak nasıl geliştirdiğini aktardı.
Rehabilitasyon döneminin zorluklarına değinen Ozan Kabak, bu süreçte Sabahattin Ali'nin ünlü romanı Kürk Mantolu Madonna'dan ilham aldığını açıkladı. Bu eserin kendisine diğer bakış açılarını anlama fırsatı sunduğunu ve içsel yolculuğunda önemli bir rol oynadığını belirtti.
Kariyer planlamasıyla ilgili bir soruya ise çarpıcı bir yanıt veren Kabak, "Planlama yok, yaşadıklarımdan sonra değil" dedi. Şu anki performansına odaklandığını vurgulayan genç oyuncu, "Şu an harika oynuyorum ve bence büyük şeyler hala önümde" sözleriyle geleceğe dair umutlu olduğunu ifade etti.
2024 Avrupa Futbol Şampiyonası öncesinde İtalya ile Bologna'da oynanan hazırlık maçında yaşadığı sağ diz ön çapraz bağları kopması sakatlığını da anlatan Kabak, o anları "Korkunçtu ve kabul etmesi zordu" şeklinde tanımladı. İyi bir sezon geçirdiğini ve kendisi için çok özel bir ülke olan Almanya'daki şampiyonada oynamanın büyük bir rüya olduğunu dile getirdi.
Türkiye'nin EURO 2024'teki ilk grup maçı olan Gürcistan karşılaşmasını hastane odasında izlemek zorunda kaldığını belirten deneyimli futbolcu, o gün yaşadığı duygusal anları paylaştı. "Ameliyattan çıktım, hala ilaçların etkisindeydim ve kendimde değildim. Ailem ve menajerlerimle bir odadaydım. Maçı televizyonda görünce ağlamaya başladım. Gözyaşlarımı tutamadım. O gerçekten zor bir zamandı" sözleriyle o anki çaresizliğini ve üzüntüsünü dile getirdi.
Bu sezon gösterdiği performansla ilgili bir soruya da açıklık getiren Ozan Kabak, hava toplarındaki etkinliğini vurguladı. "Maç başına dört veya beş kafa vuruşuyla buluşmaya çalışıyorum. Duran toplarda güçlü olacak kadar iyi olduğumu biliyorum ama yetenek yeterli değil" dedi. Başarının sadece yetenekle değil, mentaliteyle de geldiğine inanan Kabak, "Zihniyete ve mantaliteye ihtiyacınız var; bu yüzden eğer 10 kez topa vuramazsam, 11. koşuyu yine aynı tutkuyla yapacağım" ifadelerini kullandı.
Sezon sonunda Hoffenheim ile sözleşmesi sona erecek olan Ozan Kabak, bu sezon sergilediği performansla dikkatleri üzerine çekti. Milli futbolcu, Avrupa'nın beş büyük liginde penaltılar hariç en golcü stoper olarak öne çıkıyor. Kabak, özellikle son 11 maçta attığı 4 golle defansif görevlerinin yanı sıra ofansif katkısını da gözler önüne serdi.
Sizce Ozan Kabak'ın bu sakatlık sürecinden sonra gösterdiği mental güç, kariyerindeki bir sonraki adımı nasıl etkileyecek?
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.