Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

📍 Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Suudi Arabistan’daki temaslarını tamamlayarak Katar’a geçti.

✖ Kapat
Duyuru
✖ Kapat
Duyuru
Başbakan Şerif'i, Doha Uluslararası Havalimanı'nda Katar Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Sultan bin Saad El-Muriki karşıladı.

Şerif’in, Katar’daki temaslarının ardından Türkiye’yi ziyaret edeceği bildirildi.

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından sosyal medyadan bir açıklama yapan Şerif, "Doha'da sevgili kardeşim, Katar Emiri Ekselansları Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani ile son derece sıcak ve samimi bir görüşme gerçekleştirdim" ifadelerini kullandı.

Şerif, "Bölgesel durumu, özellikle Körfez bölgesindeki gelişmeleri ele aldık. Barış ve istikrarın sağlanması için gerilimin azaltılması, diyalog ve yakın koordinasyonun önemini vurguladık" dedi.

Açıklamasında, "Katar ve diğer bölge ülkelerini hedef alan saldırıları, Pakistan’ın şiddetle kınadığını yineledim ve kardeş Katar halkıyla tam dayanışmamızı ilettim" bilgisini paylaştı.

Şerif, "Ayrıca köklü ikili ilişkilerimizi gözden geçirdik ve güvenlik, savunma ve enerji de dahil olmak üzere kilit alanlarda iş birliğini daha da güçlendirme taahhüdümüzü yineledik" şeklinde konuştu.

Pakistan Başbakanı Şerif'in bu ziyaretlerinin bölgesel diplomasi açısından önemini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri