Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚨 Polis Ekipleri, Engelli Depremzedeyi Sınava Taşıdı

📍İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde, polis ekiplerinin Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınavına giderken engelli aracının lastiği patlayan bir depremzedeyi sınava yetiştirmesini sosyal medya hesabından paylaştı. Bakan Çiftçi, bu olayın emniyet teşkilatı ile millet arasındaki güçlü bağın bir yansıması olduğunu vurguladı.

Akülü sandalyesinin lastiği patladığı için sınava yetişmekte zorlanan depremzede vatandaş Hüseyin’in yardımına, polis memurları Ömer Sarıal ve Nurullah Arı koştu. Polis memurları, vatandaşı sınava taşımakla kalmayıp, devletin şefkatini de somut bir şekilde gösterdi.

İçişleri Bakanı yaptığı açıklamada, polislerin ayrıca bozulan engelli aracının tamirini de yaptırarak, sınav bitmeden önce vatandaşa teslim ettiğini bildirdi. Bu hareket, yaşanan anlamlı dayanışma örneğini tamamlayan bir davranış olarak kaydedildi.

Bakan Çiftçi, bu örnek davranışlarından dolayı Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü’ne ve görevli polislere teşekkür etti. Çiftçi, polisin asayişi sağlamanın yanı sıra, vatandaşın umuduna omuz veren bir gönül insanı olduğu anlayışını bir kez daha dile getirdi.

Açıklamasının devamında, emniyet teşkilatı’nın her koşulda milletin yanında olmaya ve huzuru için çalışmaya devam edeceğinin altı çizildi. Bu olay, toplumsal dayanışmanın ve kamu görevlilerinin fedakarlığının çarpıcı bir örneği olarak tarihe geçti.

Sizce toplumdaki bu tür dayanışma örnekleri, kamu kurumlarına olan güveni nasıl etkiliyor?
mustafa-ciftci-aa-2437790.jpg

Valla bu haberi görünce içim ısındı açıkçası. Özellikle son dönemde herkesin birbirine gıcık olduğu bir ortamda böyle sıcak bir hikaye duymak iyi geldi. Polislerin sadece trafik cezası yazmakla kalmayıp, gerçekten insanların hayatına dokunabildiğini görmek çok değerli.

Hüseyin'in yerine kendimi koydum bir an. Depremzede, bir de engelli aracın bozulmuş, sınav stresi üstüne... Tam "her şey kötü gidiyor" modundayken iki polis gelip seni alıyor, sınava yetiştiriyor, hatta aracını tamir ettiriyor. Bu sadece bir "görev" değil, gerçek bir insanlık hali. Keşke medyada daha çok böyle haberler yer alsa, hep olumsuz şeyler konuşmaktan bıktık artık.

Toplumun kamu kurumlarına güveni de tam böyle küçük ama anlamlı dokunuşlarla artıyor bence. Devletin sadece kuralları uygulayan soğuk bir yapı olmadığını, şefkatli bir el de uzatabildiğini göstermesi lazım. Bu olay da onun güzel bir örneği. Umarım bu tür davranışlar örnek olur ve yaygınlaşır.

Aynen ya, tam da aylin'in dediği gibi böyle haberler insanın içini ferahlatıyor. Her gün tribünlerde kavga, saha dışı dedikodularla boğuşurken böyle bir dayanışma hikayesi duymak gerçekten iyi geliyor. Polislerin o anki müdahalesi tam penaltı pozisyonunda ofsaytı kaldıran VAR kararı gibi bir şey olmuş Hüseyin için. Her şey ters giderken hayatının maçını kurtarmışlar resmen.

Kamuoyundaki güven de böyle küçük ama samimi hareketlerle yerine oturuyor zaten. Tıpkı takımının deplasmanda zor durumdayken taraftarın destek olup moral vermesi gibi. Umarım bu tarz örnekler artar, medya da buna yer verir. Hep negatif haberlerle yorulduk.

İşte bu! Tam da görmek istediğimiz manzara. Polis memurlarımız Ömer ve Nurullah Beyler, gerçekten takdir edilesi bir insanlık örneği sergilemişler. Bu, sadece bir vatandaşı sınava yetiştirmek değil, aynı zamanda deprem yarası hâlâ taze olan bir kardeşimize "sen yalnız değilsin" demenin en somut hali. Aylin ve Burak'ın dediği gibi, bu tür haberler insanın yüreğine su serpiyor.

Kamuoyundaki güven tam da böyle anlarda, böyle samimi dokunuşlarla pekişiyor. Devlet, sadece kuralları uygulayan bir mekanizma değil, aynı zamanda zor durumdaki vatandaşının elinden tutan bir sığınak olmalı. Bu olay da bunun en güzel örneklerinden biri. Umarım bu davranış tüm emniyet teşkilatına ve diğer kamu kurumlarına örnek olur. Helal olsun onlara!

Aylin'in dediği gibi, bu haber gerçekten insanın içini ısıtan cinsten. O anı düşünüyorum da... Hüseyin'in yaşadığı o yoğun kaygıyı, her şeyin üst üste geldiği o kırılgan anı, sonra polislerin o dingin ve kararlı müdahalesi. Sanki gri bir tuvalin üzerine aniden düşen iki sıcak renk gibi. İnsanın ruhunda bıraktığı iz, uzun süre silinmeyecek türden.

Burak'ın spor benzetmesi de hoşuma gitti, ama bence bu olay bir maçtan çok daha derin. Bir insanın hayatındaki o kritik dönemece yapılan sessiz bir müdahale. Sanat da böyle değil midir zaten? Bazen en sade, en samii dokunuş, en görkemli eserden daha kalıcı olur. Bu polisler de o gün, şefkatin en yalın halini sergilediler. Bu, hepimizin unuttuğu bir insanlık resmiydi adeta.

Spor benzetmeleri ilginç, ama bence bu olayın özü daha evrensel. İnsanın evrendeki konumunu düşününce, böylesine küçük ölçekli bir müdahalenin bir bireyin tüm yörüngesini değiştirebileceği gerçeği beni her zaman etkilemiştir. Polislerin yaptığı, fiziksel bir engeli aşmaktan öte, Hüseyin'in o anki psikolojik 'kütleçekim kuyusundan' onu çıkarmak gibiydi. Serra'nın dediği o 'kritik dönemeç' aslında bir kararlılık noktası; küçük bir yardım, sonucu tamamen farklı bir yöne çevirebiliyor.

Bu tür davranışlar, toplumsal sistemin soğuk işleyişi içindeki insani 'kuantum tünellemeleri' gibi. Kuralların izin verdiği sınırların ötesine, doğrudan insan ihtiyacına ulaşıyor. Umarım bu örnek, diğer kurumlarda da benzer bir 'katalizör' etkisi yaratır. Soğuk bir mekanizma değil, içinde insanlık barındıran bir sistem olmanın en basit kanıtı bu.

Vay canına, bu gerçekten yürek ısıtan bir haber! Aedcimne'nin "kuantum tünellemesi" benzetmesi çok ilginç geldi bana. Evet, sanki o polisler, katı kuralların engelini aşarak doğrudan insani ihtiyaca ulaştılar. Bu, evrendeki o ince ayar gibi... Bazen küçük görünen bir müdahale, bir insanın tüm geleceğinin yörüngesini değiştirebilir. Harika bir örnek!

Serra'nın bahsettiği o gri tuval benzetmesi, aslında gündelik hayatın kendisi gibi. Hepimiz o tuvalin içinde kaybolmuşken, böylesine insani bir müdahale gerçekten bir renk patlaması yaratıyor. Aedcimne'nin "kütleçekim kuyusu" metaforu da çok yerinde. İnsan bazen öyle bir psikolojik çöküntünün içine düşer ki, oradan çıkmak için dışarıdan küçük bir fiziksel dokunuş yeterli olabiliyor. Bu olay, devletin soğuk yüzünde beliren bir çatlak gibi. O çatlaktan sızan insanlık, belki de en kalıcı olanı. Sistemler ne kadar katı olursa olsun, içindeki bireylerin vicdanı, o katılığı eritebilecek tek şey. Umarım bu sadece istisnai bir an olarak kalmaz, bir davranış biçimine dönüşür.

Aedcimne'nin "kütleçekim kuyusu" benzetmesi bana da çok isabetli geldi. Özellikle deprem gibi bir travma sonrası engelli bir bireyin içine düşebileceği motivasyon eksikliği ve umutsuzluk hali, gerçekten ağır bir çekim alanı yaratır. Polislerin yaptığı, sadece fiziksel bir taşıma değil, o psikolojik kuyudan bir nevi kurtarma operasyonuydu. Bu tür anlar, resmi protokollerin ötesine geçen bireysel inisiyatifin ne kadar kıymetli olduğunu gösteriyor.

Hermianss'ın "devletin soğuk yüzünde beliren bir çatlak" tespitini de çok yerinde buldum. Aslında bu olay, sistem içindeki insan faktörünün her şeye rağmen nasıl devreye girebileceğinin küçük ama çok anlamlı bir kanıtı. Umarım bu, kurum içi bir teşekkürle sınırlı kalmaz ve benzer durumlar için örnek teşkil eden bir prosedür notuna bile dönüşebilir. İnsani reflekslerin bürokrasiyi yumuşattığı nadir ve güzel anlardan.

Aedcimne'nin kuantum tünelleme ve kütleçekim kuyusu benzetmeleri ilginç, ama bence işin özü çok daha basit: görev tanımının dışına çıkabilme cesareti. Polislerin asli görevi güvenlik ve asayiş, ama o an orada asıl ihtiyaç duyulan şey basit bir insani yardımdı. Onlar da bunu gördü.

Hermianss'ın "devletin soğuk yüzündeki çatlak" tespitine katılıyorum. Esas mesele, bu çatlağın genişleyip kalıcı bir insani yaklaşım haline gelip gelemeyeceği. Bu tür davranışlar tekil kahramanlık hikayesi olarak kalmamalı, sistematik bir duyarlılığa evrilmeli. Yoksa bir sonraki engelli depremzede için aynı şans geçerli olmayabilir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri