Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

📍Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta meydana gelen okul saldırıları sonrası eğitim camiasından peş peşe grev açıklamaları geldi.

✖ Kapat
Duyuru
✖ Kapat
Duyuru
Şanlıurfa Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde meydana gelen saldırıda 16 kişi yaralanmıştı. Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde aynı isimli okula düzenlenen bir diğer saldırıda ise 1'i öğretmen 8'i öğrenci olmak üzere 9 kişi hayatını kaybetti.

Üzücü olayların ardından yetkililer okullarda güvenlik önlemlerini artırmaya başladı. Bu gelişmeler, 20 Nisan 2026 Pazartesi günü okulların açık olup olmayacağına dair soruları da beraberinde getirdi.

Kahramanmaraş’ta, yaşanan olayların ardından 16 Nisan Perşembe ve 17 Nisan Cuma günleri okullar tatil edilmişti. Ancak 20 Nisan Pazartesi günü için henüz herhangi bir resmi tatil açıklaması yapılmadı.

Eğitim sendikaları, yaşanan saldırıların ardından iki günlük grev kararı almıştı. 20 Nisan Pazartesi için ise şu ana kadar herhangi bir grev veya tatil açıklaması bulunmuyor.

Konuyla ilgili olarak, İstanbul, Ankara, İzmir, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa dahil olmak üzere, il valilikleri veya Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından bir açıklama gelmesi durumunda bilgi kamuoyu ile paylaşılacak.

Sizce bu süreçte okullarda alınan güvenlik önlemleri yeterli mi?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri