Saldırganın, okul içinde saklandığı ve sonrasında etkisiz hale getirildiği öğrenildi. Yaşanan feci olay anları, okuldaki güvenlik kameralarına yansıdı.
Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, saldırıda yaralanan 16 kişiden 7'sinin taburcu edildiği bildirildi. Yaralılardan 3'ünün durumunun ağır olduğu, 9 kişinin tedavisinin ise Şanlıurfa'daki hastanelerde sürdüğü ifade edildi.
Açıklamada, "Siverek Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından başlatılan adli soruşturma kapsamında 1 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır" denildi. Soruşturmanın kapsamlı ve çok yönlü olarak devam ettiği vurgulandı.
İdari soruşturma yürütülmesi amacıyla, Valilik talebi üzerine Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı (Emniyet Genel Müdürlüğü) tarafından müfettiş görevlendirildiği açıklandı.
Ayrıca, soruşturma süreçlerinin sağlıklı yürütülmesi için 2 ilçe emniyet müdürlüğü ve 2 ilçe milli eğitim müdürlüğü yöneticisi olmak üzere toplam 4 kişi görevlerinden uzaklaştırıldı. Tüm soruşturma süreçlerinin bakanlıklar ve valilik tarafından yakından takip edildiği belirtildi.
İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre, 16 yaralı arasında 10 öğrenci, 4 öğretmen, 1 polis ve 1 kantin işletmecisi bulunuyor.
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak yaptığı açıklamada, saldırganın okulun eski öğrencisi olduğunu ve yalnızca dokuzuncu sınıfa kadar eğitim gördüğünü, sonrasında açık öğretim lisesine kaydının bulunduğunu teyit etti.
Vali Şıldak, "2007 doğumlu olan şahıs, okul içerisinde polisimizin müdahalesiyle etkisiz hale getirilmeye çalışıldığı sırada kendi canına kıyarak ateş etmek suretiyle hayatını kaybetmiş, ölü olarak ele geçirilmiştir" ifadelerini kullandı.
Okulun tahliye edildiğini belirten Vali Şıldak, yaralıların durumunun yakından takip edildiğini ve tüm eğitim camiasına geçmiş olsun dileklerini iletti. Olayın tüm yönleriyle detaylı bir şekilde araştırıldığını da sözlerine ekledi.
Okullarda yaşanan bu tür şiddet olaylarına karşı alınması gereken önlemler konusunda siz ne düşünüyorsunuz?