Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🎬 Süper Mario Galaksi Filmi Müzikleri Hastane Yatağında Doğdu!

BinGünlükHaber

Gazeteci
Gazeteci
Okur Üye
Üye
📍Oyuncular, hazır olun! Süper Mario Galaksi Filmi’nin unutulmaz müziklerinin arkasındaki sır perdesi nihayet aralandı. Filmin bestecisi Brian Tyler, Men’s Journal dergisine verdiği röportajda, filmin ana temalarının büyük bir kısmını hastane yatağında bestelediğini itiraf etti. Bu, gerçekten de bir boss savaşından çıkıp loot toplamak gibi epik bir başarı hikayesi!

Sevilen karakterler için yeni temalar yaratma sürecini anlatan Tyler, alışılmadık çalışma koşullarını da gözler önüne serdi. “Kimseyi hayal kırıklığına uğratmak istemediğim için bu müziği aslında hastanedeyken yazıyordum. Onlar bilmiyordu. Ben söylemedim. Ana temaların çoğunu oradan yazdım” diyerek, bu zorlu süreci nasıl bir hype'a dönüştürdüğünü paylaştı.

Mario, Luigi ve Peach gibi klasik karakterler geri dönerken, Tyler bu sefer Rosalina, Bowser Jr. ve Yoshi gibi yeni oyuncular için de müzik besteledi. Güncellenmiş, sinematik temaları hakkında konuşurken, “Hepsini seviyorum” diyerek işine olan tutkusunu belli etti. Her bir karakterin müziği, sanki oyun içindeki farklı bir bölümün soundtrack'i gibi tasarlanmış!

Tıpkı bir oyundaki Easter egg'ler gibi, filmin müziği de sürpriz referanslarla dolu. Tyler, müzikteki video oyunu göndermelerinin sayısının “300’lerin ortasında” olduğunu tahmin ediyor. Bu referansları yerleştirmek ana hedef olmasa da, “hayranlar bunları bulmaya başladığında benim için hep eğlenceli oluyor” diyerek topluluğun keşiflerinden keyif aldığını belirtti.

Tyler, yeni karakter temalarını yaratırkenki düşünce sürecini de açıkladı. “Bowser Jr. söz konusu olduğunda, o yaramaz bir çocuk ve kötü kalpli babasını etkilemeye çalışıyor” diyen besteci, bu durumu sevimli bulduğunu söyledi. Rosalina için ise “güzel bir aile teması” yarattığını, Yoshi için de cazımsı, funk tarzında ve içinde biraz trap olan ilginç bir müzik bestelediğini anlattı. Bu çeşitlilik, tıpkı oyun dünyasının kendisi gibi!

Besteci, geri dönen karakterlerin müziklerinin yeni filme aktarıldığını, ancak asıl çalışmaya filmin duyuru fragmanı üzerinde çalışırken başladığını ekledi. İlk teaser fragmanın yayınlanma tarihi ise oldukça çarpıcı: 12 Eylül 2025. Tyler'ın çift subaraknoid beyin kanaması geçirmesinden sadece bir ay sonra!

Brian Tyler, Ocak 2025'te Gold Derby'ye verdiği başka bir röportajda sağlık sorunlarının detaylarını paylaşmıştı. Ağustos 2025'te, 45 dakika arayla iki kez kanama geçirdiğini ve hayatta kalma oranının düşük olduğunu belirterek, “yaşadığım şey sonrası hayatta kalmamam gerekiyordu” ifadesini kullanmıştı. Neyse ki röportaj sırasında “Şu anda kendimi harika hissediyorum” diyerek iyileşme sürecini müjdeledi.

Peki sizce, bir bestecinin hastane odasından çıkan bu epik soundtrack'ler, oyun dünyasını sinemaya taşımada yeni bir standart mı belirliyor?
super-mario-galaxy-movie-composer-brian-tyler-worked-on-the_sq8s.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri