Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

📍TRT Akademi tarafından düzenlenen Spikerlik ve Sunuculuk eğitimi, 27 Nisan tarihinde Ankara’da başlayacak. Toplam 81 saat sürecek ve 25 bölüm...

✖ Kapat
Duyuru
✖ Kapat
Duyuru
Eğitim, 12 gün boyunca devam edecek ve sonunda katılımcılar hem teorik hem de uygulamalı sınavlara tabi tutulacak. Bu sınavlar, katılımcıların kazandıkları becerileri ölçme fırsatı sunarken, başarılı olanlara TRT onaylı sertifika alma imkanı sağlayacak.

Yoğun ve uygulama ağırlıklı olarak kurgulanan program, katılımcıları en temel seviyeden alarak profesyonel bir seviyeye taşımayı hedefliyor. İyi bir spiker veya sunucu olmanın sadece düzgün konuşmaktan ibaret olmadığı, sesi, nefesi, vurguyu ve beden dilini doğru kullanmanın da son derece kritik olduğu vurgulanıyor.

Eğitim sürecinde, dilin doğru kullanımı, etkili konuşma teknikleri ve ekran önü performansı bir bütün olarak ele alınacak. Programdaki teorik bilgiler, uygulama çalışmaları ile desteklenecek ve katılımcılar sözlü iletişimin temel prensiplerinden başlayarak kendilerini geliştirme fırsatı bulacak.

Katılımcılar, konuşma organlarının doğru kullanımı, nefes kontrolü ve ses eğitimi gibi kritik başlıklarda derinlemesine bilgi sahibi olacak. Ayrıca, metin çalışmaları ve sunum uygulamaları sayesinde edindikleri teorik bilgileri pratik sahaya taşıyabilecekler.

Eğitim, mesleğin gerçek dinamiklerini bire bir deneyimleme fırsatı da sunacak. Yayın öncesi hazırlık süreçleri, stüdyo kuralları, yayın hataları ve sunum teknikleri gibi konular işlenerek, katılımcılar gerçek bir yayın ortamına hazır hale getirilecek.

Programın özellikle üzerinde duracağı sunum uygulamaları, katılımcıların kamera karşısında öz güven kazanmasına ve kendi tarzlarını geliştirmesine yardımcı olacak. Bu uygulamalar, eğitimin en pratik ve dönüştürücü bölümlerini oluşturacak.

Eğitimi farklı kılan en önemli unsurlardan biri de eğitmen kadrosu. Alanında deneyimli isimler, mesleki birikimlerini doğrudan katılımcılara aktaracak. Programda, haber spikeri Selin Iğnak Özgür ile spor spikeri Eren Koca rehberlik edecek.

Eğitimin sonunda, katılımcılar müze ve kampüs gezisi ile TRT’nin geçmişteki yayıncılık tarihine ve güncel yayın ortamına tanıklık edebilecek. TRT Akademi ayrıcalığı ile eğitim almak isteyenler, başvurularını trtakademi.com.tr adresi üzerinden gerçekleştirebilecek.

Sizce etkili bir sunum yapmanın en önemli anahtarı nedir?
trt-akademi-2453379.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri