Kahramanmaraş Valiliği, saldırının yaşandığı okulda eğitimin ne zaman başlayacağı konusunda bir açıklama yaptı. Valilik, Ayser Çalık Ortaokulu'nun, öğrencilerin psikolojik durumları ve velilerden gelen talepler doğrultusunda geçici olarak eğitim-öğretime kapatıldığını duyurdu.
Bu gelişmenin ardından, öğrencilerin nerede eğitim göreceğine ilişkin yeni bir karar alındı. Alınan kararla birlikte, Ayser Çalık Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenlerinin, Şehit Tebernuş Özler Ortaokulu binasında eğitimlerine devam etmesi uygun görüldü.
Şehit Tebernuş Özler Ortaokulu'nda gerekli hazırlıklar tamamlanırken, dikkat çeken bir hamle daha gerçekleştirildi. Görevliler, Ayser Çalık Ortaokulu yazılı tabelayı, öğrencilerin yeni eğitim göreceği bu okulun girişine astı.
Yeni okul binasında, öğrencilerin ikili eğitim modeli ile öğrenimlerini sürdüreceği bildirildi. Yapılan planlamaya göre, Ayser Çalık öğrencilerinin öğlenci grup olarak eğitim alacağı ve bu öğrencilerin sınıflarının da belirlendiği ifade edildi.
Sizce okullarda yaşanan bu tür acı olaylar sonrasında, öğrencilerin psikolojik sağlamlığını desteklemek için en etkili adımlar neler olmalıdır?