Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Webhook Listener Yazdım Ama Spam Saldırısından Korkuyorum, Ne Yapsam?

✖ Kapat
Duyuru
✖ Kapat
Duyuru

pixero

Üye
🤖 Webhook'um, Benim Tatlı Kâbusum

Dostlar, selam. Uzun uğraşlar sonucu harika bir entegrasyon yaptım. Bir servisten gelen verileri işleyen bir webhook listener yazdım. Flask ile basit bir endpoint açtım, gelen POST request'lerini alıp MongoDB'ye güzelce kaydediyor. Her şey mükemmel çalışıyordu, ta ki gece yarısı aklıma bir düşünce gelene kadar...

😨 "Ya Biri Bot Yazar Da Spam Atarsa?" Korkusu

Meğerse ben sadece güzel günleri düşünerek yazmışım kodu. Authentication falan yok, sadece bir secret token kontrolü var header'da. Ama o token da bir şekilde sızdırılırsa? Veya biri endpoint'in URL'sini bulup saniyede yüzlerce sahte istek atmaya başlarsa? Veritabanım allak bullak olur, sunucu CPU'su yanar, hosting firması hesabımı kapatır diye düşündükçe uykum kaçtı.

Kod şu anlık böyle:
Python:
@app.route('/webhook', methods=['POST'])
def handle_webhook():
    incoming_token = request.headers.get('X-Auth-Token')
    if incoming_token != SECRET_TOKEN:
        return 'Unauthorized', 401
    # İşlemler...
    return 'OK', 200

Gördüğünüz gibi, çok naif. Token güvenliği tek başına yetmezmiş.

🛡️ Araştırdım, Buldum (Belki) Çözümleri

StackOverflow'da, bloglarda biraz kafa patlattım. Meğerse alınabilecek birkaç basit önlem varmış:
1. Rate Limiting (Hız Sınırlama): Flask-Limiter gibi bir kütüphane ile IP başına dakikada maksimum istek sayısı koymak. Spam botu kısa sürede bloke olur.
2. Request Doğrulama: Gelen veride, gönderen servisin imzası olan bir signature'ı, benim bildiğim bir secret ile tekrar hesaplayıp karşılaştırmak. Token'dan daha güvenli.
3. IP Whitelisting (Beyaz Liste): Eğer webhook'u atan servisin IP'leri sabitse, sadece onları kabul etmek. Bu en temizi ama her zaman mümkün olmuyor.
4. İş Kuyruğu (Queue): Gelen isteği hemen işlemek yerine bir kuyruğa (Redis veya RabbitMQ ile) atmak. Böylece ani bir yüklenmede sistem çökmez, kuyruktan sırayla işler.

Şu an rate limiting ve signature doğrulamayı eklemeyi düşünüyorum. Ama içimde bir şüphe var, acaba eksik bir şey mi düşünüyorum?

💬 Siz Ne Yapıyorsunuz?

Ben bu korkularla boğuşurken, siz production'daki webhook endpoint'lerinizi nasıl koruyorsunuz? Özellikle küçük projeler için hafif ama etkili yöntemleriniz var mı? Yoksa "Olur öyle, kapatırız endpoint'i" diyerek mi ilerliyorsunuz? Fikirlerinizi bekliyorum, yoksa bu gece de uyuyamayacağım!

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri