Kullanıcılar, uygulamanın ayarlar bölümündeki Zaman Yönetimi paneli üzerinden Shorts akışı için süreyi “0 dakika” olarak ayarladığında, ana sayfadaki Shorts akışı tamamen devre dışı bırakılıyor. Bu basit ama etkili yöntem, dikkat dağıtıcı içeriklerden kurtulmak isteyen kullanıcılar tarafından büyük ilgi görüyor.
Dijital platformlarda geçirilen sürenin artmasıyla birlikte, teknoloji devleri de kullanıcı odaklı denetim mekanizmalarını çeşitlendirmeye devam ediyor. YouTube’un devreye aldığı bu güncelleme, platformdaki “Zaman Yönetimi” sekmesinin altında yer alıyor.
Kullanıcılar, uygulamanın ayarlar kısmına girerek Shorts Akışı Kullanım Sınırı başlığına ulaşıp, buradaki seçenekler arasından kendi tercihleri doğrultusunda bir kısıtlama belirleyebiliyor. Sistemin 0 dakika olarak ayarlanması, platformun yenilenmesiyle birlikte ana sayfadaki Shorts içeriklerinin görünmez hale gelmesini sağlıyor.
Geliştirilen altyapı sadece Shorts videolarını tamamen engellemekle kalmıyor, aynı zamanda bu içeriklere harcanan zamanı kademeli olarak limitlemeye de olanak tanıyor. 15 dakikadan başlayan ve 2 saate kadar uzanan farklı seçenekler, kullanıcıların dijital detoks yapmalarına veya odaklanma sürelerini artırmalarına yardımcı olmayı hedefliyor.
Bu özellik, YouTube’un uzun formatlı videolar ile kısa içerikler arasında denge kurmak isteyen kitlesine yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Platformun bu hamlesi, özellikle algoritma tarafından sunulan sonsuz kaydırma deneyiminden uzaklaşmak isteyen kullanıcılar için pratik bir çözüm sunuyor.
Uygulamanın ayarlar sayfasındaki bu küçük değişiklik, içerik tüketimi üzerindeki kontrolü tamamen kullanıcının ellerine teslim ediyor. Bu, kullanıcı deneyimini kişiselleştirme konusunda atılmış oldukça güçlü bir adım.
Siz bu yeni özelliği aktif ederek daha odaklı bir YouTube deneyimi yaşamayı düşünüyor musunuz?