Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sandalyede Otururken Dik Durmak İçin Kullandığım Basit Hafıza İpucu

✖ Kapat
Duyuru
✖ Kapat
Duyuru

Fidayda

Üye
Merhaba arkadaşlar! Uzun süre bilgisayar başında çalışan biri olarak, sırt ve boyun ağrıları benim de kronik derdimdi. "Dik otur" demek kolay, ama iş yoğunlaşınca kendini kambur bir şekilde ekrana yapışmış halde buluyorsun. Ta ki geçenlerde basit bir zihinsel görselleştirme tekniği keşfedene kadar. Bu, bana inanılmaz yardımcı oldu ve artık otomatik olarak dik durmaya başladım.

🧠 "Balon" Tekniği Nedir?

Teknik çok basit: Oturduğum anda, kafamın tepesinden göğe doğru uzanan görünmez bir ip veya balon olduğunu hayal ediyorum. Bu balon, beni yukarı doğru nazikçe çekiyor. Omurgamın her bir omuru, bu çekme sayesinde üst üste mükemmel şekilde diziliyor gibi hissediyorum. Bu sadece bir "dik dur" komutu değil, daha çok bir "uzan" hissi veriyor. Çenenin hafifçe içeri çekilmesi ve omuzların rahatlaması da bu hayalle birlikte kendiliğinden geliyor.

💺 Bunu Gün İçinde Nasıl Hatırlıyorum?

En büyük zorluk, bunu unutmamaktı! Bunun için telefonumun kilidini her açtığımda veya masaüstü bilgisayarımda yeni bir sekme açtığımda kısa bir an durup "Balonum var mı?" diye kendime soruyorum. Bazen ekranın kenarına küçük, sarı bir balon çizikli post-it yapıştırdım. Birkaç gün bilinçli yaptıktan sonra, artık vücudum oturduğum anda bu pozisyonu otomatik olarak hatırlamaya başladı.

⚡ Hissettirdikleri ve Ufak Bir Uyarı

İlk başlarda, alışık olmayan kaslarım çalıştığı için biraz yoruluyordum. Ama bir hafta sonra nefes almanın daha rahat olduğunu, özellikle öğleden sonraları oluşan o bitkinlik ve ağırlık hissinin azaldığını fark ettim. Tabii ki bu, ergonomik bir sandalye ve doğru masa yüksekliğinin yerini TUTMUYOR. Sadece elimizdeki enstrümanı (vücudumuzu) doğru kullanmamız için bir araç.

Sonuç olarak, karmaşık egzersizler veya pahalı ekipmanlar olmadan, sadece zihnimizde yarattığımız basit bir görüntü ile duruşumuzda ciddi bir fark yaratabileceğimizi deneyimledim. Sizin de duruşunuzu düzeltmek için kullandığınız benzer pratik ipuçları veya hatırlatıcılar var mı? Yoksa sizce bu "balon" tekniği işe yarar mı?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri